De langverwachte spot Bitcoin ETF’s, die in januari zijn gelanceerd, hebben een langzame maar gestage acceptatie onder financiële adviseurs gekend, aldus Samara Cohen, BlackRock’s Chief Investment Officer van ETF’s en Index Investments.

Tijdens haar toespraak op de Coinbase State of Crypto Summit in New York legde Cohen uit dat ongeveer 80% van de Bitcoin ETF-aankopen worden gedaan door zelfgestuurde beleggers, waarschijnlijk via online brokerage-accounts.

Cohen merkte verder op dat hedgefondsen en beursvennootschappen ook actieve kopers zijn, zoals blijkt uit de 13-F-reWgistraties in het afgelopen kwartaal. Geregistreerde beleggingsadviseurs zijn echter voorzichtiger geworden in hun aanpak. Ze beschreef het als volgt:

“Ik zou ze voorzichtig willen noemen… dat is hun taak. Een beleggingsadviseur is betrouwbaar tegenover zijn klanten. Dit is een activaklasse die in de geschiedenis soms een prijsvolatiliteit van 90% heeft gekend, en hun taak is eigenlijk het opbouwen van portefeuilles, het uitvoeren van risicoanalyses en due diligence. Dat is wat ze nu doen.”

Cohen verklaarde dat dit moment belangrijk is in termen van het presenteren van belangrijke gegevens, risicoanalyse en het bepalen van de rol die Bitcoin kan spelen in een portefeuille:

“Dat is wat een consultant hoort te doen, dus ik denk dat deze reis die we maken precies de juiste reis is en dat ze hun werk doen.”

Cohen ziet Bitcoin ETF’s als een brug tussen crypto en traditionele financiën, vooral voor beleggers die hun risico aan BTC willen toewijzen zonder hun risico over twee verschillende ecosystemen te hoeven beheren. Hij merkte op dat vóór de lancering van ETF’s de bestaande bruggen naar crypto onvoldoende waren voor de behoeften van sommige beleggers.

Het bericht BlackRock CIO spreekt over de adoptie van Bitcoin verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!