Blocknet lanceert blockchain router, Xrouter

XRouter maakt cross-blockchain-communicatie mogelijk zonder de noodzaak om zelfs maar één blockchain te downloaden. Als onderdeel van het Blocknet-protocol fungeert het als een ‘lite wallet’-backend. Dit zou de  eerste SPV-technologie ooit zijn die de chain verbindt.  Zo ontstaat een “vereenvoudigde betalingsverificatie” in het gebied tussen de ketens.

Dit heeft de potentie om het blockchain-ecosysteem volledig te revolutioneren, want hoewel er honderden blockchains zijn die zijn ontworpen om specifieke problemen op te lossen, blijven deze blockchains geïsoleerd van elkaar. Momenteel kunnen blockchains niet synergetisch gebruikmaken van elkaars unieke eigenschappen en functies. XRouter is de ontbrekende schakel tussen blockchains, klaar om de volgende generatie multi-chain architecturen in te luiden die nodig zijn om de ware kracht van blockchain-technologie te leveren aan toepassingen in de echte wereld.

In veel bedrijfstakken is het niet haalbaar om hele blockchains te downloaden om hun verschillende technologieën in gedecentraliseerde applicaties (dApps) te gebruiken. Blocknet heeft dit opgelost door het aanbieden van een lichtgewicht lokale SPV-oplossing en een peer-to-peer-netwerk van gedecentraliseerde nodes die functioneren als een infrastructuur voor SPV-verificatie voor elk aantal blockchains.

In reële termen, zoals gezondheidszorg bijvoorbeeld, zijn elektronische gezondheidsdossiers verspreid over ongelijke toepassingen en zijn patiëntendossiers vaak verloren. Een dApp voor het volgen van medische dossiers over verschillende systemen zou kunnen aansluiten bij 3 bestaande blockchain-services: DigiByte’s DigiBy of een andere identiteit-blockchain-service zou het mogelijk maken dat de cryptografisch geverifieerde authenticatie van gebruikers van de dApp, Siacoin of Colossus Grid zou kunnen worden gebruikt voor opslag en hosting oplossingen en een microservice kunnen worden gebruikt om betalingen in andere coupures zoals BTC of bijna elke andere munt te verrichten. Naast op maat gemaakte aangepaste dApps, biedt XRouter in een bredere context ook de mogelijkheid voor smart contracts.Om het hele blockchain-ecosysteem te onderhouden in plaats van alleen de gebruikers van een enkele blockchain.

Volgens de roadmap planning van Blocknet komen ze met een manier om microservices via XRouter middels een plug-in. Block DX wordt uitgebreid met nieuwe functies. Daarnaast zijn er veel toekomstige ontwikkelingen gepland, waaronder: Lightning (of alternatief) integratie, mobiele wallets, privébestellingen en nog veel meer.

Deel dit bericht

Geef een reactie