Het department for Digital, Culture, Media & Sport (DCMS) is een onderzoek gestart naar de werking, risico’s en voordelen van non-fungible tokens (NFT’s). Het DCMS bestaat uit leden van verschillende politieke partijen en is verantwoordelijk voor de cultuur, sport, het bouwen van een digitale economie en sommige aspecten van de media in het Verenigd Koninkrijk.

Britse regulatie

In 2021 was de NFT hype gigantisch en werden er soms voor astronomische bedragen aan digitale kunstwerken en verzamelitems verhandeld. De huidige berenmarkt heeft ook de NFT-wereld niet ongedeerd gelaten en die hype is op dit moment volledig verdwenen. Deze week kon je in het NFT nieuws lezen dat het NFT-handelsvolume al een paar maanden flink aan het dalen is.

Eind september kon je lezen dat er op dat moment voor 98% minder aan waarde in NFT’s werd verhandeld. Het wekelijkse handelsvolume was op dat moment slechts $114,4 miljoen, terwijl in de eerste maand van dit jaar het wekelijkse handelsvolume nog $6,2 miljard was. Deze daling in handelsvolume is natuurlijk voor een groot deel te wijten aan de daling van de koersen van alle cryptocurrencies.

NFT-regelgeving

Britse parlementsleden zijn nu bang dat de NFT-speculatie een zogenoemde ‘zeepbel’ is. Een bekend voorbeeld is de dot-com­ bubble. Het internet begon toen vorm aan te nemen en de aandelenkoersen stegen extreem snel. Er ontstond een zeepbel en de koersen stortten vervolgens volledig in. Uiteindelijk bleven alleen de sterkste internetbedrijven over.

Een voorbeeld dat de DCMS-commissie naar voren bracht is de NFT van de eerste tweet van Jack Dorsey, CEO van Block. Dorsey is namelijk de ex-CEO van Twitter en hij stuurde in 2006 de eerste tweet de wereld in. Deze is in maart 2021 verkocht als NFT ter waarde van $2,9 miljoen, maar toen het opnieuw op een veiling werd aangeboden was het hoogste bod slechts $280.

Voorzitter van de DCMS-commissie, Julian Knight zegt het volgende over de NFT ‘bubble’:

‘’Nu de markt wild aan het schommelen is en er gevreesd wordt dat de zeepbel barst, moeten we de risico’s, voordelen en wettelijke vereisten van deze baanbrekende technologie begrijpen.’’

The post Analyse: Britse wetgevers gaan onderzoek doen naar NFT-regelgeving
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!