BTC stijgt nadat inflatie in de VS lijkt te stabiliseren

Vandaag werden in de Verenigde Staten nieuwe inflatiecijfers gepubliceerd. De Consumer Price Inflation (CPI) werd in juli vastgesteld op 8,5%. Dit is minder dan de 8,7% die aanvankelijk door analisten werd voorspeld en dus reageerde de markt erg positief. Onder meer bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) maakten een mooie sprong.

CPI cijfers vallen mee

Dat de CPI cijfers in juli 8,5% bedragen wil zeggen dat sinds juni de jaarlijkse inflatie in de Verenigde Staten iets is gezakt. In juni was de CPI nog 9,1% Dit suggereert uiteraard dat de uit de pan rijzende inflatie eindelijk lijkt te stabiliseren. Het ondersteunt ook de argumenten dat we de ‘inflatiepiek’ al achter de rug hebben.

Volgens een analist bij Fidelity, Chris Kuiper, zijn de nieuwe CPI cijfers enorm positief voor digitale activa zoals bitcoin, dat meldt The Block. Het zou namelijk kunnen betekenen dat de Amerikaanse centrale bank niet langer noodzaak ziet in het tot uitvoering brengen van hardnekkig beleid om de inflatie onder controle te krijgen.

“Een lager dan verwachte inflatiedruk of een dalende inflatie zal waarschijnlijk als positief worden gezien voor digitale activa, omdat het de Federal Reserve en andere centrale banken een reden geeft om de verkrapping van de geldhoeveelheid te pauzeren of zelfs terug te draaien.”

De koers van BTC en ETH

Elke keer als nieuwe CPI cijfers bekend worden in de Verenigde Staten reageren de koersen van de meeste cryptocurrencies vrijwel direct. Dit keer is dat niet anders. Toen de cijfers om precies 14:30 bekend werden gemaakt vandaag, steeg de koers van BTC in een halfuur tijd met zo’n 4,5%. Al snel was de prijs van BTC zelfs weer meer dan $24.000. 

Ook de koers van ETH maakte een serieuze sprong naar aanleiding van het positieve nieuws. De koers van de op-een-na grootste cryptocurrency steeg zelfs nog harder dan bitcoin. In dezelfde periode steeg ETH met bijna 8%!

The post Analyse: BTC stijgt nadat inflatie in de VS lijkt te stabiliseren
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht