Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft op 27 februari een nieuw coronasteunpakket goedgekeurd ter waarde van maar liefst $1,9 biljoen, of 1,57 biljoen euro.
Het wetsvoorstel gaat nu naar het Senaat toe waar de kans groot is dat het wordt aangenomen, zo lang alle Democraten vóór stemmen. Het is ook zeer mogelijk dat het Senaat nog aanpassingen wil doorvoeren waardoor het voorstel weer eerst terug beland bij het Huis van Afgevaardigden.

“Nu gaat het wetsvoorstel naar de Senaat van de Verenigde Staten, waar ik hoop dat er snel actie wordt ondernomen. We hebben geen tijd te verliezen. Als we nu, daadkrachtig, snel en moedig optreden, kunnen we dit virus eindelijk voorblijven. We kunnen eindelijk onze economie weer op gang brengen.”

Aldus president Joe Biden. Een deel van het steunpakket zal gaan naar de coronavaccinatieprogramma’s. Daarnaast zullen de meeste Amerikanen een eenmalig bedrag van $1.400 ontvangen, zo lang hun inkomen onder de $75.000 ligt.
Deze ontwikkelingen kunnen leiden tot een verdere koersstijging van bitcoin (BTC). Vorig jaar zagen dergelijke aankondigingen over Amerikaanse coronasteunpakketten steeds meer investeerders een zogenaamde safe haven, of veilige haven opzoeken.
Er bestaat namelijk een groeiende vrees dat het massaal printen van fiatvaluta door centrale banken uiteindelijk zal leiden tot hevige inflatie. Investeerders willen met cryptocurrencies zich hier tegen indekken.
Amerikanen ontvingen vorig jaar april ook al overheidssteun, het ging toen om een bedrag van $1.200. Rond dezelfde tijd zagen we de koers van bitcoin sneller herstellen dan andere financiële markten. In de tweede helft van 2020 begon de bitcoin koers hard te stijgen en Amerikanen die besloten hun $1.200 in BTC te investeren hebben deze met meer dan 500% in waarde zien toenemen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!