Cardano fans hebben dit vast al in de gaten, maar de koers van ADA heeft een goede maand achter de rug. Ook al kent februari 2024 een extra dag, we gaan toch alvast de balans opmaken.

De koers van Cardano is in februari gestegen met 25%, dat is sinds de bullrun van 2021 niet meer gebeurd.

Profiteren van cryptomarkt

De goede prestaties van Cardano liggen deze keer niet aan ADA zelf, de munt kon simpelweg meeliften op het succes van de rest van de cryptomarkt. Sinds begin februari is Bitcoin

Deze stijging viel samen met een opmerkelijke opwaartse trend in de hele cryptowereld. Bitcoin, de toonaangevende cryptocurrency, heeft sinds begin februari een opmerkelijke prijsstijging van 33,3% doorgemaakt, schommelend rond de 57.200 dollar.

Ook de volgende op de lijst, Ethereum, heeft het ontzettend goed gedaan. De waarde van Ethereum is 3300 dollar en dat betekent een stijging van 43% in februari.

Februari, maart en april goed voor Cardano koers

De waarde van de totale altcoin-markt is deze maand gestegen met 21%. De totale marketcap van alle altcoins is hierdoor gestegen met meer dan 100 miljard dollar. Hiervan komt 5% ongeveer door Cardano.

In de tabel hieronder zie je de prestaties van Cardano per maand sinds 2017. Groen betekent dat de koers gestegen is, rood betekent dat investeerders… in het rood staan.

maandelijkse prestaties cardano
Bron: cryptorank.io

Volgens de tabel is februari normaal gesproken meer rood dan groen, dus dit is een mooie onverwachtse opsteker. Maart is veelbelovend voor de koers van ADA, met groeipercentages van respectievelijk 18,9% en 13,3% in 2022 en 2023.

Hoewel de projecties voor maart licht gematigde vooruitzichten laten zien, met gemiddelde en mediane ADA-rendementen van respectievelijk 0,02% en 2,25%, duidt dit nog steeds op een positieve historische trend.

Als we moeten uitgaan van de historische data, dan gaan ADA-investeerders een leuke maand tegemoet. En als maart voorbij is, dan begint april (duhhh) en dat is doorgaans een nog veel betere maand voor Cardano.

The post Cardano (ADA) beleeft beste februari in jaren… en maart kan nog veel beter worden! appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!