Cardano (ADA) krijgt zijn allereerste stablecoin met AgeUSD

AgeUSD wordt de allereerste stablecoin voor het Cardano (ADA) netwerk. Een stablecoin is een cryptocurrency waarvan de waarde gekoppeld is aan een andere valuta of activa, of een mandje van verschillende valuta/activa.

AgeUSD is ontwikkeld voor de Ergo blockchain in samenwerking met Emurgo, Ergo Foundation en Input-Output Global (IOG), het moederbedrijf van IOHK. AgeUSD zal op Cardano worden uitgegeven zodra smart contract functionaliteiten zijn gelanceerd op het netwerk.

Cardano lanceert waarschijnlijk nog deze maand het ‘Alonzo’ testnet voor smart contracts. De verwachting is dat smart contract op het mainnet worden geïmplementeerd aankomende augustus.

AgeUSD is een zogeheten algoritmische stablecoin. Dat betekent dat de waarde van de token stabiel wordt gehouden aan de hand van een onderliggend algoritme. AgeUSD introduceert hiervoor ‘Staticoin,’ dat is een protocol die in tegenstelling tot de meeste stablecoins niet berust op collateralized debt positions (CDPs). Het zou daardoor minder gevoelig moeten zijn voor hevige prijsschommelingen.

Cardano zakte onlangs terug omlaag naar de zevende plek op het lijstje van grootste crypto op de markt. ADA werd weer ingehaald door Polkadot (DOT) en Ripple (XRP). Ook haalde van de week Dogecoin (DOGE) eventjes Cardano in.

Cardano oprichter en IOHK CEO Charles Hoskins waarschuwt particuliere investeerders dat Dogecoin wellicht een zogeheten bubble/zeepbel is. Ook lanceerde Cardano gisteren nog een token register.

The post Analyse: Cardano (ADA) krijgt zijn allereerste stablecoin met AgeUSD
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht