Cardano (ADA) wil smart contracts in web browsers laten draaien, aldus oprichter in nieuwe video

Cardano (ADA) is een crypto-project dat volop in ontwikkeling is. Elke week verschijnt er wel nieuws over interessante ontwikkelingen binnen het project. Deze week maakte de oprichter van het project, Charles Hoskinson, dat zijn team werkt aan een update om Cardano smart contracts compatibel te maken met internetbrowsers.

In de video legt Hoskinson uit dat het de bedoeling is om de smart contracts binnen browsers en op mobiele apparaten te laten draaien. Smart contracts die zijn geschreven met Plutus, de programmeertaal van Cardano, zullen dankzij de update uitgevoerd kunnen gaan worden met JavaScript, een breed geaccepteerde en gebruikte programmeertaal.

Hoskinson stelt dat de toevoeging een belangrijke stap zal zijn. Het zal hiermee namelijk een voorsprong kunnen krijgen in de concurrentie met andere smart contract netwerken als Binance Smart Chain en Ethereum (ETH). Dit zal in de komende weken en maanden verder ontwikkeld gaan worden. Op 29 juli volgt een Cardano 360 video met daarin waarschijnlijk meer informatie!

Cardano Alonzo testnet naar volgende fase

Nog niet zo lang geleden was op Crypto Insiders te lezen dat het Cardano Alonzo testnet weer een mooie stap heeft gezet. Op het testnet worden smart contracts getest en dus is Alonzo een update waar veel mensen met smart op zitten te wachten. Het zal Cardano namelijk volledig operationeel maken. Op dat moment wordt het spannend om te zien of het ook echt de concurrentie aan kan gaan met Ethereum.

Tijdens de Alonzo White fase wordt de hoeveelheid gebruikers op het testnet significant vergroot. Daarnaast zullen er een stuk meer functies beschikbaar worden voor deze gebruikers.Het is om deze redenen dat de Alonzo White fase wellicht de belangrijkste is. Hoskinson laat in zijn video weten dat het project grotendeels op schema ligt. Laat in de zomer zien we mogelijk de Alonzo hard fork live gaan.

The post Analyse: Cardano (ADA) wil smart contracts in web browsers laten draaien, aldus oprichter in nieuwe video
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht