Deze kop klinkt misschien alsof het compleet uit de duim is gezogen, maar niks is minder waar. Beincrypto meldde dinsdag dat Charles Hoskinson en Paris Hilton investeren in de mammoet. ‘Je bedoelt die wollige olifant die 10.000 jaar geleden uitstierf?’ Ja.

Een logische vervolgvraag is natuurlijk: hoe kan je dit dier dan tot leven wekken? Het prehistorische dier is al lang dood natuurlijk, maar het DNA bestaat nog steeds. Hierdoor kan een dood dier tot leven worden gebracht. De mogelijkheid is er, en sommige mensen zijn niet vies van een experimentje. 1 + 1 = 2.

Een kou-bestendige olifant

Charles Hoskinson, de leider en oprichter van Cardano, heeft deelgenomen aan een investeringsronde van Colossal, de startup die de mammoet terug tot leven wil brengen. Deze startup heeft ambitieuze doelen en het lijkt erop dat zij een levende mammoet op aarde willen hebben tegen 2027. Althans, geen echte 100% mammoet, maar iets wat daar heel erg op zou lijken.

“Colossal’s belangrijke project is de herrijzenis van de mammoet – of meer specifiek, een kou-bestendige olifant met alle biologische eigenschappen van de mammoet’, vertelt het bedrijf op de website. ‘Hij zal lopen als een wolharige mammoet, er zo uitzien, zo klinken, maar het belangrijkste is dat hij in staat zal zijn om in hetzelfde ecosysteem te leven dat eerder door het uitsterven van de mammoet werd verlaten.’

Waarom?

Dat is een goede vraag. Na het struinen op de website van Collossal, kan je maar liefst 10 redenen vinden waarom het goed is dat deze olifant-mammoet-hybride over de aarde zal lopen. Zoals de eerste reden -om het smelten van de arctische permafrost af te remmen – zijn er meerderen die zich spitsen op het milieu.

Daarnaast wil het bedrijf ook de laatste twee olifantensoorten redden. Dit zijn de Afrikaanse en Aziatische olifant. Alhoewel de Aziatische olifant meer gemeen heeft – en zelfs in hetzelfde gebied heeft geleefd als de wollige mammoet – wordt deze olifant niet gebruikt om de mammoet tot leven te brengen.

Wie wordt de moeder?

Er blijft dus nog maar één olifant over: de Afrikaanse olifant. Ondanks dat deze olifant een bedreigde diersoort is, wordt deze wel gebruikt. Volgens Collossal is dat omdat de Aziatische olifant als bedreigde diersoort is ‘geclassificeerd’ en niet – zoals de Afrikaanse olifant – ‘beschouwd’. Daar zit dus een verschil in.

Toch zegt het bedrijf dat ze een Aziatische-wollige mammoet willen maken met een Afrikaanse olifant als “surrogaat”. ‘Afrikaanse olifanten zijn ook groter dan Aziatische olifanten en zullen minder moeite hebben om een olifantenhybride ter wereld te brengen. Wetenschappers zullen een hybride Aziatisch-Wolly Mammoet embryo overbrengen in een gezonde Afrikaanse olifant surrogaat.’

Terug naar crypto

Volgens Beincrypto nam de Cardano-oprichter deel aan een investeringsronde onder leiding van Legendary Entertainment CEO Thomas Tull. Hier was Paris Hilton dus ook aanwezig.

Hoskinson zei niet hoeveel hij besloot te investeren, maar hij benadrukte volgens Beincrypto wel dat blockchain zou kunnen helpen om de doelen van Colossal te bereiken. Hij vertelde dat deze technologie een bron kan zijn voor het registreren van intellectueel eigendom.

In totaal wist het bedrijf 60 miljoen dollar (54,5 miljoen euro) op te halen voor onderzoek en activiteiten van Colossal – waaronder de poging om mammoeten na te maken.

The post Cardano-oprichter en Paris Hilton willen mammoet tot leven wekken appeared first on BTC Direct | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!