Als je het aan Cardano-oprichter Charles Hoskinson vraagt, dan zijn de komende 24 maanden cruciaal voor de overlevingskansen van de crypto-industrie. De oprichter van Cardano voorspelt een zogenaamde “decentrale identiteitsoorlog” die de komende twee jaar zijn climax zal bereiken.

Het einde van crypto?

Als de industrie het niet voor elkaar krijgt om deze oorlog te winnen, dan is het volgens Hoskinson mogelijk dat crypto een stille dood sterft. Deze uitspraken deed Hoskinson tijdens de Web Summit 2022 op 24 november.

Nu de smart contract oorlog voorbij is, ziet Hoskinson de focus verplaatsen naar het concept van een decentrale digitale identiteit. Het gevaarlijke is dat verschillende grote spelers binnen de industrie volgens Hoskinson niet zien dat dit weleens een make-or-break kan zijn voor crypto.

“Dit gaat één van de meest competitieve arena’s van de industrie worden de komende 24 maanden. De smart contract oorlogen zijn voorbij, de grote spelers zijn gearriveerd en er vinden grote ontwikkelingen plaats. De identiteitsoorlog staat op het punt van beginnen en dit gaat een grote worden”, aldus Hoskinson tijdens het evenement.

Decentralisatie moet winnen

Om de industrie ook in de toekomst een kans te geven, is het volgens Hoskinson cruciaal dat de oplossingen die deze oorlog winnen ook daadwerkelijk decentraal zijn. Is dat niet het geval, dan kunnen we ons afvragen in hoeverre de technologie toegevoegde waarde heeft. Satoshi Nakamoto bedacht Bitcoin immers als een decentraal protocol waarmee je niet meer afhankelijk bent van gecentraliseerde spelers.

Het gevaar van gecentraliseerde partijen als FTX is dat zij de volledige macht over de tegoeden van gebruikers hebben en we hebben allemaal kunnen zien hoe gevaarlijk dat is. Volgens Hoskinson is het tijd voor een decentralisatie-index, een manier om te meten in hoeverre projecten binnen de industrie daadwerkelijk decentraal zijn.

“Ik word moe van een industrie waarin iedereen zegt dat ze decentraal zijn. Wat betekent dat eigenlijk? We hebben geen enkele manier om dat te meten. […] Het zijn slechts woorden. Het probleem is dat decentralisatie een manier is om de weerbaarheid van projecten te meten”, aldus een gefrustreerde Hoskinson.

The post Analyse: Cardano-oprichter Hoskinson: “Komende 24 maanden cruciaal voor crypto industrie”
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!