hoskinson

Charles Hoskinson, de oprichter van het Cardano-netwerk (ADA), heeft een opmerkelijke voorspelling gedaan. Hij gelooft dat ADA in de komende jaren Ethereum (ETH zal overtreffen in termen van blockchain-innovatie en het gebruik van Decentralized Finance (DeFi).

De vergelijking tussen deze twee prominente altcoin-projecten is niet nieuw, vooral gezien Hoskinson’s unieke positie als medeoprichter van Ethereum voordat hij Cardano oprichtte. Zijn doel met Cardano was het creëren van een netwerk dat meer overeenkwam met zijn visie op blockchain-technologie. Als smart contract-platformen faciliteren zowel Cardano als Ethereum diverse gedecentraliseerde applicaties, maar Ethereum heeft tot dusver de leiding in zowel gebruik als marktwaarde.

Op dit moment is de marktwaarde van Cardano geschat op ongeveer $19,23 miljard, in schril contrast met Ethereum’s marktwaarde van $302 miljard, wat meer dan 15 keer zo groot is.

De sterke groei van Cardano

Tijdens een interview met cryptoanalist en YouTuber Dan Gambardello, deelde Charles Hoskinson, oprichter van Cardano, zijn inzichten over de indrukwekkende groei van het Cardano-ecosysteem. Ondanks de uitdagende marktomstandigheden benadrukte hij hoe de gemeenschap en samenwerking cruciale factoren zijn geweest voor deze ontwikkeling.

Hoskinson verklaarde: “Ons ecosysteem heeft een enorme betrokkenheid ervaren, met constante groei en innovatie.” Deze uitspraak onderstreept het belang van de Cardano-gemeenschap en de voortdurende inspanningen voor ontwikkeling en verbetering binnen het platform.

Ondanks frequente kritiek en vergelijkingen met Ethereum, benadrukt Charles Hoskinson de solide en gestage groei van het Cardano-netwerk. Hij wijst op significante vorderingen in schaalbaarheid, governance en innovatie die Cardano heeft gerealiseerd.

Hoskinson verklaart: “We hebben de kennis om te schalen, een snelle finaliteit te bereiken, partnerketens te integreren en rollups te implementeren.” Deze uitspraak illustreert de technische vooruitgang en de strategische plannen van Cardano om zijn netwerkcapaciteiten uit te breiden.

Een sleutelfactor voor Cardano’s toekomstig succes, volgens Hoskinson, ligt in zijn gedecentraliseerde bestuursmodel en het beheer van zogenaamde “treasury funds”. Dit fonds, met bijna $750 miljoen aan ADA-tokens onder beheer van de Cardano-gemeenschap, is bedoeld om innovatie te stimuleren en de concurrentie met Ethereum aan te gaan door investeringen in groei en ontwikkeling.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Cardano oprichter voorspelt: ADA zal Ethereum overtreffen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!