Cardano Vasil update succesvol geactiveerd, dit verandert er

Eindelijk is het dan gebeurt; Cardano heeft de Vasil update geïmplementeerd. Deze bijzonder complexe update van het netwerk werd gisteravond geactiveerd middels het zogenoemde hard fork combinator (HFC) event waarmee Cardano een nieuw tijdperk is ingegaan. Wat houdt deze update in, en hoe zag de weg er naartoe eruit?

Cardano Vasil met succes geïmplementeerd

Gisteravond om 23:44 vond het HFC event voor Vasil plaats. Een aantal functionaliteiten zijn direct live gegaan maar de volledige functionaliteit van Vasil zal op 27 september lanceren. Op die dag start namelijk de volgende epoch.

Het is een grote update voor het Cardano-netwerk. De oprichter van het netwerk, Charles Hoskinson, zei eerder in het cardano nieuws over Vasil: “Dit is de meest ingewikkelde upgrade van Cardano in zijn geschiedenis, omdat het zowel wijzigingen in de programmeertaal Plutus omvat als wijzigingen in het consensusprotocol en een hele reeks andere dingen.” De update werd dan ook meerdere keren uitgesteld. 

Cardano wordt sneller en goedkoper

Waarom Vasil zo’n grote update is heeft alles te maken met de verbeteringen die het brengt. De update zal bijvoorbeeld transacties sneller en goedkoper maken en smart contracts meer functionaliteiten geven. Onder de motorkap is het een complexe update maar de resultaten spreken voor zich:

“Artano, een NFT-project dat momenteel op Cardano draait, heeft onlangs een blog gepubliceerd waarin ze hun bevindingen van uitgebreide tests delen. Bij het gebruik van Plutus v2 [de nieuwe versie na Vasil update, red.] zagen ze een afname van 90% in de scriptgrootte en een bijbehorende kostenreductie van meer dan 75%.” – Aldus Input Output Global in een blogpost.

Verder is een belangrijk onderdeel van Vasil diffusion pipelining. Dit zal de snelheid waarmee nieuwe transactieblokken met het netwerk worden gedeeld moeten verbeteren. Het resultaat hiervan is dat de bandbreedte waarmee informatie over het netwerk wordt gedeeld, wordt vergroot.

De cardano koers reageerde aanvankelijk positief op de update. Maar zoals in de altcoin update van vanochtend te lezen corrigeerde ADA vervolgens ook weer.

The post Analyse: Cardano Vasil update succesvol geactiveerd, dit verandert er
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht