Cardano ziet sterke groei na lancering van Djed stablecoin

Vorige week is de Djed (DJED) stablecoin op het Cardano (ADA) netwerk officieel beschikbaar gekomen. De token was direct een succes, en Cardano ziet gelijk een flinke stijging in het gebruik van het netwerk. Deze activiteit is zelfs nu nog terug te zien in on-chain data.

Cardano populair door Djed?

Dat blijkt uit statistieken van DeFiLlama. Eén van de belangrijkste maatstaven voor decentralized finance (DeFi) is de total value locked (TVL). Dit is het bedrag in dollars dat in smart contracts vastzit. De waarde is sinds de lancering van Djed met ongeveer 45% gestegen en sinds de jaarwisseling al met 120% gestegen; van $49 miljoen $108 miljoen.

Ook andere DeFi applicaties op Cardano zagen afgelopen maand een sterke groei, waaronder Aada, Optim, Indigo, WingRiders en Miniswap.

Daarnaast zorgt Djed voor een enorme groei aan unieke accounts, meldt Cardano Daily. Djed zag tussen 2 en 6 februari een groei van maar liefst 14587% in unieke accounts.

 

Positieve ontwikkelingen bij Cardano

Cardano lijkt de wind momenteel in de rug te hebben. Onlangs werd onthuld dat Djed op decentralized exchanges (DEX) op Cardano een jaarlijks rendement van maar liefst 25% heeft. Het betreft een overcollateralized algoritmische stablecoin. Elke dollar die er aan Djed bestaat wordt gedekt door 4 Amerikaanse dollars, wat ervoor zou moeten zorgen dat de token onder alle omstandigheden stabiel is.

Ook zal de blockchain binnenkort een hard fork ondergaan, waarna het een geavanceerd governance-systeem zal hebben. Tevens wordt er momenteel gewerkt aan het aanbieden van ‘wrapped’ bitcoin (WBTC) op Cardano. Investeerders zien er blijkbaar wel brood in. Het aantal wallets is in januari fors gegroeid. De netwerkproblemen van eind januari hebben hier blijkbaar niet zoveel invloed op gehad. Maar liefst 60% van de validators ging toen offline.

Daarnaast meldt analysebedrijf Santiment dat het aantal Cardano whales en grote ADA transacties flink is gestegen in 2023. De laatste keer dat we zoveel ADA transacties van meer dan $100.000 zagen was in mei vorig jaar.

The post Analyse: Cardano ziet sterke groei na lancering van Djed stablecoin
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!