Celsius koers hard onderuit, wat is er aan de hand?

In een belangrijk nieuwsbericht laat het team achter Celsius weten dat ze tijdelijk de opname, het swappen en het versturen van saldo tussen accounts stil legt. Volgens het team komt dit door de volatiliteit op de crypto markt op dit moment. 

Wat is er aan de hand met Celsius?

Het is duidelijk dat de crypto markt het de laatste dagen zwaar heeft wat betreft de koersen. Mede door de aanhoudende hoge inflatiecijfers uit Amerika en de aanhoudende onrust in de wereld zijn beleggers onzeker.

Het team achter Celsius laat in een reactie hierop via een nieuwsbericht weten de opname van alle crypto tegoeden stil te leggen op het platform. Volgens Celsius heeft dit te maken met het beschermen van hun gebruikers gezien de volatiliteit, maar hierover denken veel beleggers anders.

Op het platform kunnen investeerders crypto tegoeden storten, kopen en dit inzetten om hoge beloningen te krijgen. Dit kan behoorlijk oplopen en is daarom interessant voor beleggers die een passief inkomen met hun geld willen verdienen.

Op Polkadot staat een rente tussen de 9,02 en 11,87%, op de Polygon crypto staat een rente van 7,25 tot 9,52% en op Sushiswap bijvoorbeeld een beloning van 5,02 tot 6,57. Er zijn daarnaast nog veel andere cryptocurrency zoals Cardano waarvoor vergelijkbare rentepercentages gelden.

Je kunt je wel voorstellen dat het voor beleggers die deze tokens Hodl’en interessant is om ondertussen een leuk rentepercentage te krijgen over deze bezittingen. Het grote probleem nu is dat de beleggers niet meer bij de tokens kunnen die ze op het Celsius netwerk gestort hebben.

Om de liquiditeit te stabiliseren heeft het team ervoor gekozen om het gebruik en de opname van cryptocurrency op het netwerk dus tijdelijk uit te zetten. 

We are taking this necessary action for the benefit of our entire community in order to stabilize liquidity and operations while we take steps to preserve and protect assets. Furthermore, customers will continue to accrue rewards during the pause in line with our commitment to our customers.

Koers hard omlaag, wat zijn de gevolgen?

Een bijkomend probleem is dat de Celsius token een behoorlijke klap heeft gekregen. In de afgelopen 24 uur staat de koers van de CEL token ruim 50% lager.

Op bovenstaande afbeelding is het goed te zien dat in de nacht van zondag op maandag 13 juni de koers tussen 4 en 5 uur daalde van $ 0,36 naar $ 0,15.

Het is een logisch gevolg van de stappen die zijn ondernomen door het team. Toch is het voor beleggers extra zuur. Ze hadden namelijk de mogelijkheid om hun rente uitbetaald te krijgen in de Celsius token.

Niet alleen kunnen beleggers nu niet meer bij hun crypto tegoeden, maar ook als de toegang straks weer herstelt is moet nog maar blijken op de waarde van de token weer op het oude niveau komt. 

Door ontwikkelingen zoals deze wordt het nogmaals duidelijk hoe belangrijk het is om je eigen crypto tegoeden in beheer te hebben. Een eigen hardware wallet zal je nooit de toegang tot je cryptocurrency ontzeggen. Wanneer gebruikers weer bij hun tegoeden kunnen op Celsius blijft voorlopig nog onduidelijk.

Het artikel Celsius koers hard onderuit, wat is er aan de hand? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht