De Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) kwam het afgelopen jaar in het nieuws, omdat het bitcoin accepteerde als wettig betaalmiddel. Dat leek in eerste instantie een logische keuze, maar dit veranderde toen de president het Sango-project aankondigde. Wat dit inhoudt en waarom dit juist niet goed zou zijn, lees je in dit artikel.
De Sango coin
De president van de CAR, Faustin-Archange Touadéra, maakte deze aankondiging op het ‘Sango Genesis Event’, waarbij de president ook een eigen coin aankondigde. Deze Sango coin is een altcoin die niet veel nut lijkt te hebben, aangezien deze munt al moeilijk te googelen is. Waarvoor wordt hij gebruikt?
Het Sango-project lijkt een mengelmoes te zijn van ‘het snelle geld verdienen’ en slechte ideeën. Het land heeft onlangs bitcoin geadopteerd als wettig betaalmiddel, dus waarom heb je nog een andere munt nodig? De president weet het wel; het Sango-project is een metaverse-project van een echt ‘crypto-eiland’. Hier zou je dan met die munt kunnen betalen.
Sango metaverse en tokenizen van grondstoffen
Het werd zelf beschreven als het “Sango crypto hub initiatief”. Maar het doel is zo vaag als het maar zijn kan: alles, overal, allemaal tegelijk. De president belooft dat dit project “de enige metaverse zou zijn, gesteund door de realiteit.” Het zal zowel een metaverse project zijn als een echte plaats. Maar wat moeten de inwoners van de CAR – waarvan maar ongeveer 4 tot 10% van de inwoners toegang heeft tot het internet – met dit project?
Sango roept tot nu toe meer vragen op dan antwoorden, en de president van het land wil naast een duidelijke cryptowetgeving – voor zover dat nog mogelijk is met zo veel ideeën – ook proberen om grondstoffen te tokenizen (coins maken van producten). De CAR zit namelijk vol met grondstoffen als ijzer, koper, coltan, lithium, kobalt, en andere grondstoffen. Vandaar dat Touadéra het logisch lijkt om deze grondstoffen via tokens op de blockchain te zetten.
Waarom?
Al deze ideeën zijn dus onderdeel van het Sango-project, maar waarom wil het land dit? Bitcoin is er al een wettig betaalmiddel. Het lijkt alsof ze aan het begin staan van een blockchainverslaving nadat ze zo veel in de spotlights hebben gestaan. Want waarom heb je deze projecten nodig in één van de armste landen ter wereld?
“Met Bitcoin als wettig betaalmiddel & inspiratie, opent ons land een nieuw hoofdstuk in zijn inspirerende reis naar een mooiere toekomst via blockchain tech,” tweette president Faustin-Archange Touadéra.
“Goud was eeuwenlang de motor van onze beschaving! In dit nieuwe tijdperk, zal digitaal goud hetzelfde doen voor de toekomst! Sango Project is de fundering waar we op zullen bouwen, samen als één!”
Kan dit slagen?
Wellicht heeft de CAR en zijn president wel een hele goede reden om dit Sango-project te lanceren. In dat geval zou de schrijver van dit artikel maar beter onderzoek moet doen.
Misschien dat er wat NFT- en metaverse fanaten het toerisme van het land zullen boosten, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. Het wordt namelijk ten strengste afgeraden om naar het land te reizen vanwege “gewelddadige criminaliteit”.
Mocht het wel zo zijn dat dit een succesvol project wordt, dan zal de schrijver hierop terugkomen en jullie updaten over het laatste – in dat geval positieve – nieuws.
The post Centraal-Afrikaanse Republiek doorgeslagen sinds de adoptie van bitcoin appeared first on BTC Direct | Nieuws.