De cryptomarkt zit in een uniek situatie, volgens Sergey Nazarov, oprichter van Chainlink. Er komen namelijk veel nieuwe soorten investeerders bij, sneller dan verwacht.

Dit kan volgens hem leiden tot een explosieve groei van tokenized assets, digitale tegoeden die waarde onttrekken aan echte wereldse bezittingen.

Iedereen wil crypto hebben

Nazarov benadrukt dat deze nieuwe crypto-investeerders niet alleen reageren op media-aandacht voor koersschommelingen. Nee, ze komen juist uit allerlei hoeken van het wereldwijde financiële systeem. Banken, pensioenfondsen, allemaal stappen ze voorzichtig de cryptomarkt binnen.

Die verschuiving is extra bijzonder door de recente onthulling dat de Amerikaanse overheid zelf ook Bitcoin bezit. Meer dan 200.000 stuks, ter waarde van zo’n 12,4 miljard dollar.

De goedkeuring van Bitcoin ETF’s in januari ziet Nazarov als een volgende stap. Hierdoor kunnen financiële instellingen nu op een vertrouwde manier in Bitcoin investeren. Dit is volgens hem de start van nog veel meer tegoeden die gekoppeld worden aan echte assets.

Van assets tokens maken

Nazarov voorspelt dat het tokenizen van ‘echte’ assets de volgende grote trend wordt. Banken zullen hiermee kunnen concurreren met ETF’s om zo nieuw geld aan te trekken. Dit laat zien hoe traditionele financiën en blockchain steeds meer verweven raken.

Tokenized assets kan je zien als digitale tegoedbonnen die gekoppeld zijn aan echte waardevolle bezittingen. Stel je voor, je hebt een heel duur schilderij, maar in plaats van dat hele schilderij te verkopen, kan je dat opknippen in digitale stukjes (tokens) en die los verkopen. Iedere token vertegenwoordigt dan een klein stukje van het schilderij.

Zo kun je in theorie alles ‘tokenizen’: vastgoed, kunst, goud, noem maar op. Het voordeel is dat je dan met kleine beetjes kan investeren in dure dingen, en dat maakt de drempel lager voor nieuwe kopers. Banken zouden dit bijvoorbeeld kunnen gaan aanbieden als alternatief voor Bitcoin ETF’s.

The post Chainlink oprichter blij dat allerlei soorten investeerders crypto willen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!