De Chinese autoriteiten hebben 1100 verdachten gearresteerd die naar verluidt cryptocurrency hebben gebruikt om geld wit te wassen voor fraude met telecommunicatienetwerken.
Hardhandig optreden
Het ministerie van Openbare Veiligheid heeft woensdag aangekondigd dat de autoriteiten hard hebben opgetreden tegen een groep mensen waarvan wordt aangenomen dat ze een illegale criminele bende leiden. Volgens het bericht gebruikten ze crypto voor witwasactiviteiten om wetshandhavers te ontwijken.
Sinds januari 2020 heeft de Chinese regering drastische maatregelen genomen om het witwassen van geld en illegale activiteiten in het land te bestrijden, gericht op de cryptocurrency- en telecommunicatie-industrie.
Rekeningen bevriezen
De acties van de overheid leidden vervolgens tot een golf van bevriezingen, waarbij banken naar verluidt rekeningen bevroren die verband hielden met cryptotransacties. In november 2020 had ongeveer 70% van alle Chinese bitcoin miners hier last van.
Volgens het ministerie van Openbare Veiligheid is de nieuwste ontwikkeling de ‘vijfde ronde van gecentraliseerde netwerkverzameling,’ die zich richt op mensen die crypto gebruiken voor witwasactiviteiten. De onderzoeken leidde tot de arrestatie van 1.100 verdachten en de ontmanteling van 170 criminele bendes.
Negatieve houding China
Tuurlijk, het is goed dat criminele bendes worden gestopt en dat witwaspraktijken worden tegengehouden. Maar je kunt dit niet los zien van de negatieve houding van China tegen bitcoin en andere cryptocurrency’s. Eerder deze week blokkeerde de overheid social media-accounts van populaire crypto-influencers.
In mei riep de Staatsraad van China op tot een verbod op bitcoin-mining in het land. Er zijn recente berichten dat de regio Xinjiang het minen in de regio wil stopzetten, na de acties van Binnen-Mongolië. Ook censureerden de Chinese internetservicegiganten Baidu en Weibo zoekwoorden die verband houden met Huobi, OKEx en Binance.
Bitcoin ziet grote adoptie uit verschillende landen
Te midden van de Chinese FUD komt er juist goed nieuws over bitcoin uit andere landen. El Salvador werd het eerste land dat bitcoin als wettig betaalmiddel accepteerde. Het duurt 90 dagen om de wet in werking te stellen, iedereen in het land moet dan bitcoin accepteren als betaalmiddel.
Paraguay zei ook dat het land werkt aan een project waarbij bitcoin en PayPal betrokken zijn.
The post Chinese politie arresteert meer dan 1000 cryptohandelaren voor fraude en witwaspraktijken appeared first on BTC Direct | Nieuws.