Christie’s werkt samen met OpenSea om gecureerde NFT-veilingen te houden

Het veilinghuis Christie’s heeft op 24 november aangekondigd dat het van plan is om on-chain NFT-veilingen te houden op ’s werelds populairste marktplaats. De eerste “Christie’s X OpenSea” veiling start op 1 december met een on-chain veiling gehost op Opensea.io en gecureerd door Christie’s.

Grote mijlpaal voor NFT’s

De samenwerking tussen Christie’s en OpenSea maakt het mogelijk om biedingen en betalingen te doen met behulp van het Ethereum-netwerk. Via het OpenSea-platform kunnen verzamelaars nu door Christie’s gecureerde NFT’s ontdekken en kopen via de Ethereum-blockchain. De veiling zal tot 3 december open zijn om te bekijken. Het bieden start op 4 december en eindigt op 7 december.

De eerste collectie bestaat uit een “cutting-edge selectie van verzamelobjecten”, samengesteld door Christie’s Head of Digital and Online Sales Noah Davis en curator Ronnie Pirovino. Het zal ook worden ondersteund door NFT Now, een NFT-nieuws en analyse platform.

In een persbericht zei Noah Davis het volgende:

“Met deze samenwerking brengen we het merk Christie’s op de blockchain. Onze samenwerking met OpenSea stelt ons in staat om onze deskundige curatie en prestigieuze herkomst te combineren met het gemak van decentralisatie.”

Hij voegde eraan toe dat hij hoopt dat dit het begin zal zijn van een nieuw tijdperk voor NFT-verkoop bij Christie’s. In maart sloot Christie’s de verkoop af van haar eerste NFT, de recordbrekende “Everydays: The First 5000 Days” door Beeple, die 69 miljoen dollar opbracht.

OpenSea is de dominante NFT-marktplaats in de sector. In maart 2021 ontving OpenSea 23 miljoen dollar aan durfkapitaal van deelnemers, waaronder Andreessen Horowitz en miljardair investeerder Mark Cuban. Volgens DappRadar is er de afgelopen 30 dagen meer dan 1,67 miljard dollar aan volume verwerkt op het platform. Het huidige dagelijkse volume ligt rond de 70 miljoen dollar.

Het artikel Christie’s werkt samen met OpenSea om gecureerde NFT-veilingen te houden verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht