Op 10 maart verloor Circle’s USD Coin (USDC) plotseling zijn vaste link met de dollar nadat één van de banken waar het onderpand van USDC lag faiiliet ging. Het gevolg was dat door de paniek veel mensen massaal de token dumpten. Toch wordt de coin langzaam populairder, volgens CoinDesk.
USDC minder populair door bankencrisis
De crypto-krant sprak met analisten van blockchain onderzoeksbedrijf Kaiko. De onderzoeker Riyad Carey verklaarde dat de verkoopdruk is afgenomen, en op 3pool van het Decentralized Finance (DeFi) protocol Curve is het marktaandeel van USDC toegenomen. 3Pool is een belangrijk onderdeel van het protocol waar gebruikers USDT, USDC en DAI op kunnen verhandelen. Het beheert op dit moment bijna 440 miljoen dollar aan stablecoins.
Uit data van Dune Analytics blijkt dat handelaren tijdens de problemen met USDC de token op grote schaal dumpten. USDC vormde op het dieptepunt slechts 2,4% van de liquiditeit in de pool. Mensen verkochten op grote schaal hun USDC voor USDT. Laatstgenoemde klom toen tot 50% van de pool. Ook DAI had er enige baat bij en wist te groeien van ongeveer 36% van de liquiditeit in de pool naar 46%.
Populariteit USDC groeit weer op Curve
Nu ligt de situatie anders. USDC vormt ongeveer 24% van de markt. USDT en DAI zijn goed voor afgerond respectievelijk 39% en 37%. USDC is dus weer bijgetrokken, maar echt hersteld is USDC nog niet. De token vond in mei van 2022 zijn top met 82% van de liquiditeit op Curve’s liquiditeitspool.
Het moet gezegd worden dat er een fout lijkt te zitten in de data van Dune. Daar zie je namelijk dat USDT bijna niet werd gebruikt en USDC juist wel. Echter zal dit niet kloppen, lettend op het feit dat de marktwaarde van USDT in deze periode hard groeide en USDC kromp.
Ook is USDC volgens CoinDesk nog steeds erg populair binnen DeFi. Verschillende DeFi-protocollen en bridges houden nog steeds USDC aan in hun reserves. Zo besloot MakerDAO afgelopen week om de coin als onderpand aan te blijven houden. Daar was veel twijfel over toen de coin instabiel werd. Het reflecteert MakerDAO’s wantrouwen jegens USDC, dat vorig jaar werd veroorzaakt door discussies over centralisatie.
The post Analyse: Circle’s USDC blijft populair in DeFi, ondanks recente prijsdaling
appeared first on Crypto-Insiders.