Coinbase en mogelijke institutionele investeringen

Coinbase, de belangrijkste fiat-to-crypto-uitwisseling in de VS, heeft afgelopen weekend aangekondigd dat het een reeks nieuwe crypto-activa overweegt voor zijn Coinbase Custody-service. Dit betekent dat het bedrijf deze activa voor institutionele beleggers kan opslaan, zonder dat het mogelijk wordt om hierin te handelen.

Coinbase heeft eerder benadrukt dat zijn bewaringsdienst waarschijnlijk meer activa zal ondersteunen dan degenen die beschikbaar zijn om via het platform te handelen. Volgens een update op het Coinbase-blog is “Coinbase Custody een bewaarvoorziening voor institutionele klanten die is geoptimaliseerd voor het opslaan van grote hoeveelheden cryptocurrency op een zeer veilige manier.”

Volgens de aankondiging van de exchange is het onduidelijk wanneer of de genoemde activa ter beschikking worden gesteld voor opslag via Coinbase Custody.
Ook eerder deze zomer kondigde de uitwisseling aan dat ze “de toevoeging” aan het verkennen zijn van vijf nieuwe crypto-activa voor de handel op haar platform, namelijk Cardano, Basic Attention Token, Stellar Lumens, Zcash en 0x. Op het moment van schrijven zijn nog geen activa aan het platform toegevoegd.

Geef een reactie