Compound (COMP) community neemt unaniem voorstel aan om bug te fixen, prijs stijgt

Iets meer dan een week geleden werd het decentralized finance (DeFi) netwerk Compound (COMP) getroffen door een bug. Hierdoor konden bepaalde gebruikers enorme hoeveelheden COMP-tokens claimen. Miljoenen dollars aan COMP werd onbedoeld uitgedeeld, maar nu is er een oplossing!

Compound voerde op 30 september Proposal 62 in, een aanpassing aan de distributie naar liquidity suppliers en geldschieters. De code, die door de community werd geschreven, bevatte echter een fout.

“Het nieuwe Comptroller-contract bevat een bug, waardoor sommige gebruikers veel te veel COMP ontvangen.”

Compound, waaronder zijn CEO Robert Leshner, zette alles op alles om de situatie onder controle te krijgen. Het probleem was echter dat voorstellen minimaal 7 dagen nodig hebben om geïmplementeerd te kunnen worden. Twee dagen voor de review-periode, drie dagen om te stemmen en nog eens twee dagen waarin een update vastgezet moet worden.

Leshner vroeg de personen die teveel COMP hadden ontvangen om de tokens terug te sturen, anders zouden zij gerapporteerd worden aan de Amerikaanse belastingdienst. Hij zei daarbij dat zij dan “gedoxxed” zullen worden, wat het vrijgeven van gevoelige informatie over deze personen betekent. Dat dreigement viel niet goed in de bredere crypto community.

Vrij snel na het ontdekken van de fout werd Proposal 63 aangenomen. Dit voorstel zou alle COMP vergoedingen tijdelijk stilleggen totdat er een fix gevonden zou worden. Die fix, in de vorm van Proposal 64, is gisteren unaniem aangenomen. Geen enkele tokenhouder stemde tegen. Morgen kan deze dus worden ingevoerd. Niet iedereen kan op dat moment echter weer COMP claimen:

“Alleen gebruikers die geen interactie hebben gehad met de betrokken markten, kunnen hun opgebouwde COMP claimen.
Opmerking: om COMP met succes te claimen, mag je niet alleen geen interactie hebben gehad met de betrokken markten, maar moet je ook niet proberen COMP te claimen voor de markten in kwestie.”

Hoeveel COMP er precies verloren is gegaan is niet duidelijk. Dat zal de komende dagen waarschijnlijk duidelijker worden. De prijs van COMP werd ook enigszins aangetast door het negatieve nieuws. In de loop van deze week daalde de koers met ongeveer 18% maar zit nu weer in een opwaartse trend.

The post Analyse: Compound (COMP) community neemt unaniem voorstel aan om bug te fixen, prijs stijgt
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht