Compound (COMP) dieper in de problemen door bug; ‘grootste schade door smart contract bug ooit’

De problemen bij het Decentralized Finance (DeFi) platform Compound (COMP) zijn nog niet verholpen. Het lijkt er nu op dat er nog vele miljoenen dollars meer aan COMP tokens uitgedeeld gaan worden aan gebruikers door een bug in een recente update.

Een paar dagen geleden is het DeFi project Compound getroffen door een bug. Door de bug ontvingen een aantal gebruikers veel te veel COMP als beloning nadat een software-update van het project fout ging. De fout zat hem in de code van Proposal 62. Deze verbetering werd geïmplementeerd in het contract dat de distributie van COMP regelt. Maar dat verliep dus niet helemaal volgens plan.

Gisteren was nog op Crypto Insiders te lezen dat de oprichter van het project, Robert Leshner, de gebruikers die teveel COMP ontvangen vroeg om het terug te storten. Als een soort beloning mogen zij 10% van het bedrag houden. Houden zij het hele bedrag, dan zal Compound hun inkomsten melden bij de Amerikaanse belastingdienst. Hij gooide hier op dat moment een ietwat onhandige uitspraak bij door te zeggen dat zij dan “gedoxxed” zullen worden. Dat betekent het vrijgeven van gevoelige informatie over deze gebruikers.

Het project kan het probleem niet zo snel oplossen door de manier waarop dergelijke aanpassingen aan de code behandeld worden. Het duurt minimaal 7 dagen voordat een verbetering daadwerkelijk geïmplementeerd kan worden. Voor nu is het dus toekijken hoe de bug meer en meer COMP uitdeeld.

Yearn Finance ontwikkelaar Banteg schat dat het totale verlies uit kan komen op net geen $150 miljoen.

“Als je de initiële 80 miljoen dollar, de 22 miljoen dollar die al is geclaimd na de drip [functie van Compound] en de 45 miljoen dollar die momenteel in gevaar is bij elkaar optelt, komt de bug uit op 147 miljoen dollar, waarmee het officieel het grootste fondsverlies is in een smart contract-incident.”

Gelukkig geven hier en daar de gebruikers van Compound gehoor aan de oprichter. Volgens Leshner is inmiddels 117.000 COMP terug gegeven:

The post Analyse: Compound (COMP) dieper in de problemen door bug; ‘grootste schade door smart contract bug ooit’
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht