Compound gebruikers ontvangen per ongeluk $90 miljoen aan COMP, wat is er aan de hand?

Een paar dagen geleden is het decentralized finance (DeFi) project Compound (COMP) getroffen door een bugDoor de bug ontvingen een aantal gebruikers veel te veel COMP als beloning nadat een software-update van het project fout ging. Er zou in totaal $90 miljoen aan COMP teveel zijn uitgedeeld.

De fout zat hem in de code van Proposal 62. Deze verbetering werd geïmplementeerd in het contract dat de distributie van COMP regelt. Maar dat verliep dus niet helemaal volgens plan:

“Een paar uur geleden trad Proposal 62 in werking, waarmee het Comptroller-contract werd bijgewerkt, dat COMP distribueert naar gebruikers van het protocol. Het nieuwe Comptroller-contract bevat een bug, waardoor sommige gebruikers veel te veel COMP ontvangen.”

Robert Leshner, Compound oprichter, stelt in de tweets dat het project voor nu niets kan doen. “elke aanpassing aan het protocol vereist een governance-proces van 7 dagen voordat het toegepast kan worden,” aldus Leshner. Inmiddels zou er al een voorstel zijn ingediend. Die zou dus pas komende week van kracht gaan.

Maar er is helaas al flink wat schade geleden door de bug. Een gebruiker heeft volgens CNBC $29 miljoen aan COMP tokens geclaimd terwijl een ander 70 miljoen COMP ter waarde van $21 miljoen wist te ontvangen. In totaal ligt de schade op minimaal $90 miljoen. Er bestaat dus de kans dat dit bedrag de komende dagen blijft oplopen.

Leshner uitte zijn frustraties vlak nadat de bug bekend werd op Twitter. Zo vroeg hij de ontvangers van de miljoenen COMP tokens de crypto terug te sturen. Hij gooide hier ook nog een ietwat onhandig dreigement bij:

“Als je een grote, onjuiste hoeveelheid COMP hebt ontvangen van de Compound-protocolfout:
Gelieve deze terug te sturen naar het Compound tijdslot (0x6d903f6003cca6255D85CcA4D3B5E5146dC33925). Houd 10% als white-hat.
Anders wordt het als inkomen gerapporteerd aan de IRS, en worden de meesten van jullie gedoxxed.”

Leshner biedt de personen die teveel COMP hebben ontvangen aan om 10% van de foutieve bedragen te houden. Anders worden zij aan de Amerikaanse belastingdienst gerapporteerd en “gedoxxed.” Dat houdt in dat persoonlijke informatie wordt vrijgegeven. Op welke manier Leshner dit laatste dreigement bedoelt is niet duidelijk.

The post Analyse: Compound gebruikers ontvangen per ongeluk $90 miljoen aan COMP, wat is er aan de hand?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht