Er is wat onenigheid binnen het Solana (SOL) netwerk. Het heeft betrekking op Parrot Protocol, een op Solana gebaseerd decentralized finance (DeFi) platform dat zich richt op het creëren en aanbieden van leningen en stablecoins. Leden van de community zijn bezorgd over prijsmanipulatie vanuit het Parrot Protocol team.
Geschil token inwissel voorstel
Parrot Protocol werd in 2021 opgericht. Sindsdien heeft het protocol $89 miljoen opgehaald, een groot bedrag. Echter hebben de meeste investeerders forse verliezen. Voor degene die in de initial DEX offering (IDO) en initial exchange offering (IEO) hebben geïnvesteerd staan op een verlies van -89%. Om die reden is er een discutabel voorstel gedaan om de PRT crypto tokens van Parrot Protocol in te wisselen en over te stappen naar een protocol zonder tokens. Er kan tot en met 27 juli worden gestemd op het voorstel.
De inwisselprijs van de PRT tokens is vastgesteld op $0,0045 per token. Het protocol heeft verder niet uitgelegd waarom deze stap is genomen en dat baart investeerders zorgen. Er zijn klachten vanuit de Parrot community dat de voorgestelde waarde extreem laag is
Bezorgdheid over tokenbeheer
Ook zijn er eerder, in november 2022, wijzigingen in de tokenomics van Parrot geweest. Daarbij werd de token-vergrendeling periode verkort van 12 maanden naar zeven dagen. De vergrendeling periode was van kracht voor tokens gekocht tijdens de IDE en IEO. Volgens de makers achter het platform was de reden achter de actie om meer flexibiliteit te creëren voor vroege investeerders. Als gevolg kwamen er vroegtijdig veel tokens op de markt.
Daarnaast zijn er vanuit de community ook zorgwekkende bevindingen. 81% van de PRT tokens zouden worden beheerd door het team achter Parrot Protocol. Tot nog toe weerlegde het team deze claims. Het voorstel verduidelijkt niet wat er gebeurt met niet-geclaimde fondsen na de aflossingsperiode van acht weken. Sommige gemeenschapsleden suggereren dat deze fondsen door insiders kunnen worden geïnd.
The post Analyse: Controverse op Solana netwerk: mogelijke prijsmanipulatie
appeared first on Crypto-Insiders.