Cream Finance verwachting: Wat gaat de CREAM koers doen?

Decentralised Finance (DeFi) is in opkomst. Financiële producten op de blockchain lijken volgens velen de toekomst en dat is niet zonder reden. Het probleem met nieuwe ontwikkelingen op de blockchain is alleen vaak dat het ook de verkeerde mensen aantrekt. Dit zie je snel door een te hoog rendement en onrealistische doelstellingen. Cream Finance werkt op de achtergrond aan een goed protocol en combineert het beste van alle beschikbare technieken.

In dit artikel gaan we daarom kijken naar Cream Finance. We kijken naar de Cream Finance verwachting, de prijs voorspellingen voor de toekomst en de use-case. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven over het protocol en de potentie.

Wat is Cream Finance?

Cream Finance is een DeFi protocol gemaakt op de Ethereum blockchain. Het is een platform waarop mensen crypto kunnen lenen en uitlenen, een lending platform. De techniek die gebruikt wordt op dit protocol is gebaseerd op Compound en de exchange op Balancer Labs. Het project draait op de Binance Smart Chain. CREAM staat voor ‘Crypto Runs Everything Around Me’.

Op het Cream Finance platform wordt Yield Farming aangeboden. Gebruikers kunnen liquiditeit bieden door het cryptocurrency te storten. Dit wordt door het protocol gebruikt om o.a. uit te lenen en de gebruikers krijgen hiervoor in ruil de rente (yield). 

Door middel van Automated Market Making kunnen gebruikers op dit protocol zelf zorgen voor de liquiditeit in ruil voor een beloning. Het is de bedoeling dat je op het platform de keuze hebt uit de grootste cryptocurrency zoals COMP, BAL, LEND, CRV en verschillende stablecoins.

Beleggers die geld willen lenen van het protocol moeten hiervoor USD inleggen als onderpand. Op het moment kun je tot 60% van je onderpand (collateral) lenen en is er dus sprake van ‘overcollateralization’. Daalt de waarde van van je onderpand (USD) op het moment dat je een lening uit hebt staan? Dan wordt een gedeelte van je collateral verkocht aan andere gebruikers van het netwerk.

De rente die je kunt verdienen op je cryptocurrency is afhankelijk van de vraag. Hoe meer vraag er is naar een bepaalde coin voor een lening, hoe hoger je yield zal zijn. Yield farming is een populaire manier om een passief inkomen te verdienen op je crypto assets die anders zitten te verstoffen in je wallet.

Door de Cream Finance coin te staken ontvang je een gedeelte van de handelskosten die betaald wordt in de trading pools. Jij biedt liquiditeit en hebt daarom recht op een gedeelte van de opbrengst op het platform. Bovendien mag je als je CREAM tokens in het bezig hebt meestemmen over de richting van het project.

Cream Finance koers

Sinds augustus 2020 vinden we Cream Finance terug op coinmarketcap. Het heeft al een aantal flinke pieken gezien sinds die tijd, al lijkt de ondergrens aardig stabiel te zijn. De actuele Cream Finance koers is $ 158.55

De Cream Finance token is uitgegeven zonder pre-mine. Alle coins komen ter wereld als beloning voor liquidity miners, voor het team of het runnen van het project. 10% van alle CREAM coins zijn voor het team. Deze komen vrij na twee jaar. Nog eens 10% van zijn voor de eerste beleggers. 20% voor liquidity providers en de resterende 60% voor het runnen van het protocol. 

Het is altijd goed om de koers in de gaten te houden als je onderzoek doet naar Cream Finance. Zo was het koersverschil van CREAM in de afgelopen 24 uur 6.96%. Hieronder vind je de Cream Finance koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Cream Finance verwachting

Zoals we eigenlijk over iedere coin zeggen is het moeilijk om een precieze Cream Finance koers verwachting te schetsen. De markt van cryptocurrency is volatiel en helemaal voor projecten in de DeFi wereld.

Zoals we eerder al aangaven is de DeFi wereld heel populair. Steeds meer mensen gebruiken dit soort protocollen om geldzaken te regelen. Met name het Yield farming is zeer interessant omdat je als liquidity provider hiermee rente kunt verdienen op je crypto assets.

Een kanttekening die we hier direct bij kunnen maken is de hoeveelheid lending platforms die in het laatste jaar uit de grond zijn geschoten. Je kunt hieraan zien hoe interessant de use-case van Cream Finance is, maar ook hoe groot de concurrentie is.

Het is niet te doen om een onbeperkt aantal lending platforms te hebben. Alle pools hebben liquiditeit nodig. Het is dan ook aannemelijk dat alle gebruikers op termijn zullen trekken naar een selecte groep protocollen met de beste voorwaarden. Weet Cream Finance een van deze projecten te worden, dan is dit goed voor de Cream Finance crypto verwachting. 

Door goede rentepercentages te bieden en vooral ook een veilig protocol kan CREAM zich onderscheiden. Er zijn in het verleden al veel protocollen geweest die leeg zijn gehaald door een hack of exploit. Als het CREAM protocol zich van de positieve kant kan laten zien door goede yields en een onbetwiste veiligheid dan is de Cream Finance verwachting voor de toekomst rooskleurig.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Cream Finance prijs voorspelling 2021 – 2028

Een exacte Cream Finance koers verwachting voor 2021 – 2028 kunnen wij je niet geven. We hebben hiervoor al uitgelegd dat er te veel factoren zijn die hierop invloed kunnen uitoefenen. Aan de ene kant is dat het algemene sentiment op de markt en aan de andere kant is dat de mate waarin het team zich weet te onderscheiden van de andere DeFi lending protocols.

Naast de genoemde data op deze pagina kun je bijvoorbeeld kijken naar het handelsvolume van Cream Finance ($ 2,975,143). Dit is vaak een goede graadmeter van hoe populair de CREAM token is. 

Ook kun je de schaarste in de gaten houden als je onderzoek doet naar de Cream Finance verwachting. Hiervoor vergelijk je de totale supply (766,535 CREAM) met de maximale supply (9,000,000 CREAM). Hoe meer CREAM coins er al uitgegeven zijn, hoe schaarser het is in de toekomst. Dit is over het algemeen positief voor de toekomstige CRAEM koers.

In de afgelopen zeven dagen was het koersverschil van Cream Finance -0.50%. Voor een belegging op de lange termijn kun je beter verder vooruit kijken. We hebben hiervoor enkele voorspellingen voor je gevonden op het internet. Deze dienen enkel als startpunt voor je eigen onderzoek.

2021 $231,19
2022 $278,60
2023 $323,23
2024 $405,79
2025 $483,57
2026 $531,58
2027 $616,87
2028 $692,00

CREAM coin kopen

Je kunt Cream Finance verdienen door deel te nemen aan het Yield Farming op het platform. Hiervoor kun je bijvoorbeeld eerst Cream Finance kopen op de Binance exchange. Als je hier nog geen account hebt kun je die aanmaken via onderstaande link. Dan ontvang je voor altijd 10% korting op je handelskosten.

 1. Ga naar de Binance exchange ( <– Alleen via deze unieke link ontvang je voor altijd 10% korting op je handelskosten!)
 2. Log in of maak een account aan
 3. Stort BTC of ETH op je Binance exchange (kan eenvoudig via Bitvavo)
 4. Wissel je crypto om (market order)
 5. Gefeliciteerd, je heb de crypto gekocht en bent klaar

Het artikel Cream Finance verwachting: Wat gaat de CREAM koers doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht