Crypto als bitcoin zijn niet maar een rage, ze zijn hier om te blijven, zegt CEO Morgan Stanley

James Gorman, CEO van Morgan Stanley, de grote Amerikaanse investeringsbank, is overtuigd dat cryptocurrencies hier zijn om te blijven. Dat meldt persbureau Bloomberg op 14 oktober:

 “Ik denk niet dat crypto een rage is, ik denk niet dat het zal verdwijnen.”

Aldus de CEO in een derde kwartaal winstgesprek met analisten. Over bitcoin (BTC) is Gorman terughoudender, maar over de onderliggende blockchain-technologie is de bankdirecteur zeer lovend:

“Ik weet niet wat de waarde van bitcoin wel of niet zou moeten zijn. Maar deze dingen gaan niet weg en de blockchain-technologie die het ondersteunt, is duidelijk heel reëel en krachtig.”

Dat is een behoorlijke andere toon dan JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon. Hij noemde onlangs bitcoin vooral “waardeloos.” Toch zegt Gorman dat de vraag naar crypto onder klanten van de bank momenteel relatief klein is:

“Voor ons, eerlijk gezegd, is het gewoon geen groot deel van de zakelijke vraag van onze klanten. Dat kan evolueren en dan zullen we mee evolueren. We zijn er waakzaam over, we zijn er respectvol over en we wachten af ​​hoe de toezichthouders ermee omgaan.”

Jane Fraser, CEO van Citigroup, ook een grote Amerikaanse investeringsbank, was het onlangs grotendeels eens met Gorman. Ook zij liet afgelopen week weten vooral fan te zijn van de technologie:

“We zijn als bank vrij voorzichtig met crypto. We gaan met grote voorzichtigheid te werk over waar de waarde wel en niet is. Ik ben eerlijk gezegd veel enthousiaster over de technologieën achter crypto dan over sommige producten zelf.”

Morgan Stanley was begin dit jaar de eerste grote Amerikaanse bank die haar klanten toegang gaf tot bitcoin investeringsproducten. De bank richtte onlangs ook een onderzoeksafdeling op voor crypto en investeerde weer groots in het bitcoin fonds van Graysale Investments.

The post Analyse: Crypto als bitcoin zijn niet maar een rage, ze zijn hier om te blijven, zegt CEO Morgan Stanley
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht