Na een aanvankelijke stijging tot het niveau van $0,15 dollar heeft Dogecoin te maken gehad met flinke weerstand, waardoor de munt moeite heeft om verder te stijgen. De prijs van de populaire memecoin is recentelijk onder het cruciale niveau van $0,1450 en het 100-uur bewegende gemiddelde gedoken.

Analisten van NewsBTC wijzen op bearish koersactie die op korte termijn zou kunnen leiden tot een daling naar het $0,14 niveau.

Belangrijke steunniveaus in zicht

Als de daling doorzet, wordt het $0,14 niveau gezien als een mogelijke steunzone, waar Dogecoin mogelijk stabiliteit kan vinden. Mocht deze steun echter niet standhouden, dan ligt er een verdere daling in het verschiet, met een volgende grote steun op $0,1375.

Hierbij speelt ook de 61,8% Fibonacci retracement een rol, gemeten vanaf de swing low van $0,1337 naar de high van $0,1505 dollar.

dogecoin koers in 1 maand
Dogecoin koers in de afgelopen maand. Bron: Coinmarketcap.

Toekomstige scenario’s en technische indicatoren

De eerste grote weerstand bevindt zich nu bij $0,1450. Indien de koers hierboven uit weet te komen, kan een herstel richting $0,15 worden ingezet. Echter, als Dogecoin deze weerstand niet kan breken, kan de koers verder afglijden naar lagere niveaus.

De technische indicatoren ondersteunen momenteel een bearish beeld: de MACD op de uurgrafiek is aan het versnellen in de bearish-zone en de Relative Strength Index (RSI) bevindt zich onder de 50, wat wijst op een toenemende verkoopdruk.

Is het seizoen van de memecoins voorbij?

Gezien de huidige technische indicatoren en de algemene markttendensen, is er een mogelijkheid dat het seizoen van de memecoins ten einde loopt.

Investeerders en handelaren zullen nauwgezet de steun- en weerstandsniveaus moeten monitoren om de volgende bewegingen van Dogecoin te anticiperen.

Koop je Dogecoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Crypto analisten zien moeilijke tijden voor Dogecoin aankomen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!