Al wekenlang blijft de prijs van Ethereum rond de 1900 dollar schommelen. Af ten toe schiet de koers een behaalde richting op, om vervolgens weer terug te corrigeren naar het oorspronkelijke prijsniveau. De koers heeft nog steeds geen richting gekozen, en dat zorgt ervoor dat we in deze analyse twee scenario’s zullen bespreken: een bearish en bullish scenario. Deze scenario’s hebben alles te maken met de trendlijn en weerstand die we heel duidelijk zien op de weekgrafiek. De komende weeksluitingen zullen een cruciale rol spelen bij het bepalen van de koersrichting.
Ook bespreken we in deze analyse de Ethereum-dominantie. Zoals je wellicht weet, is de dominantie van Ethereum op de cryptomarkt al geruime tijd stabiel: rond de 20% gedurende voor al meer dan 2 jaar. Toch kan hier snel verandering in komen. Op de weekgrafiek zien we dat de koers een steun is verloren, en mocht deze steun niet worden herwonnen, kunnen we getuige zijn van een grote neerwaartse trend. Waar gaat de Ethereum dominantie bodemen?
De twee scenario’s op de weekgrafiek
Zoals ik noemde beginnen we deze analyse met de ETH/USD grafiek en de twee scenario’s die hierbij van belang zijn. De weekgrafiek van Ethereum is heel simpel. We zien dat de koers grote weerstand ondervindt van de 1933-1936 dollar range, en het lukt maar niet om hier een candle boven te sluiten. Hoewel er medio april een poging leek te zijn om hierboven uit te breken, bleek dit een fake-out te zijn. Sinds die tijd bevindt de koers zich weer onder de weerstand en worden er twee scenario’s zichtbaar.
In het eerste scenario sluit de koers een weekcandle boven de zwarte weerstandslijn (1936 dollar) en weet deze lijn vast te houden als steun. Daardoor ontstaat er potentie voor een opwaartse beweging, die de koers ten minste op de 2400 dollar kan brengen.
In het tweede scenario blijft Ethereum de weekcandles onder de weerstand sluiten, waardoor de koers daalt. In dat geval kunnen we in eerste instantie steun verwachten van de zwarte oplopende trendlijn. Deze trendlijn heeft sinds eind 2022 de trend van Ethereum bepaald, en is het daarom redelijk om hier enige vorm van ondersteuning te verwachten. Het verlies van deze steun invalideert namelijk de hele opwaartse trend, en kan ervoor zorgen dat we nog veel meer bearish prijsactie tegemoet zullen komen. Prijsniveaus zoals de 1500 dollar liggen hierbij in het verschiet.
De weeksluiting is dus belangrijk!
Zoals je wel hoort, speelt de weekcandle een cruciale rol bij het bepalen van de toekomstige trend van Ethereum. Houdt deze sluiting dus in de gaten. Een sluiting boven de weerstand is een bullish teken, op voorwaarde dat de weerstand verandert in een steun. Daarentegen duidt een sluiting onder de weerstand op een bearish scenario en kan een neerwaartse trend ingezet worden.
Ethereum op het punt om dominantie te verliezen
Ongeacht of Ethereum een daling of stijging doormaakt, als we naar de weekgrafiek van de Ethereum dominantie (ETH.d) kijken, zien we dat deze er slecht bij staat. De koers heeft de rode trendlijn verloren als ondersteuning en heeft zelfs al de weekcandle onder deze lijn gesloten. Dit kan mogelijk betekenen dat de langdurige dominantie van Ethereum op het spel staat …
Naar mijn verwachting zal de dominantie aanzienlijk afnemen, omdat de belangrijkste steun van de afgelopen maanden verloren is gegaan. Als de koers er niet in slaagt om weer boven deze steun uit te komen, lijkt een dominantie van 17% onvermijdelijk. Op dat niveau kan de koers enige steun vinden.
Zoals ik eerder al aangaf, impliceert een afname in dominantie niet noodzakelijkerwijs dat Ethereum alleen maar zal dalen. Het betekent wel dat de koers van de op een na grootste cryptomunt minder goed zal presteren dan de meeste andere cryptomunten. In een bullish trend zal de stijging van Ethereum dus minder sterk zijn, en in een bearish trend kunnen de dalingen juist groter zijn in vergelijking met andere munten. Dit betekent dat je liever in andere cryptomunten wil zitten, dan Ether.
The post Crypto analyse: weeksluiting bepaalt of Ethereum (ETH) naar 2400 of 1500 dollar gaat appeared first on BLOX | Nieuws.