Crypto beurs Binance stopt met OTC handel voor Chinese yuan en gaat Chinese accounts verwijderen

Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld qua handelsvolume, kondigt aan dat het zijn over-the-counter (OTC) handel voor de Chinese yuan gaat stopzetten. Dat meldt de bitcoin (BTC) beurs in een blogartikel, gepubliceerd op 13 oktober.

De reden hiervoor is hoogstwaarschijnlijk de recente aanscherping van de regelgeving in China. Een maand geleden was al de verwachting dat het verbod in China nu ook de OTC-handel in het land aan de banden zal leggen.

Het betekent dus dat de Chinese yuan (of renminbi) verwijderd wordt van de OTC marktplaats van Binance op 31 december 2021. Tegelijkertijd gaat Binance een inventarisatie opstellen van zijn gebruikers en mocht het platform gebruikers uit het vasteland van China tegenkomen, dan zullen deze accounts op een “withdrawal only” status worden gezet. Gebruikers worden een week van te voren gewaarschuwd.

Binance vertrok al in 2017 uit China, toen het land in eerste instantie begon met het aanscherpen van de regelgeving omtrent crypto. Het handelsplatform volgt hiermee in de voetstappen van Huobi, die vorige maand al aankondigde de Chinese yuan te verwijderen en zelfs alle Chinese accounts te sluiten.

De Chinese journalist Colin Wu meldt dat de aankondiging voor een dip in de markt zorgde. De Binance Coin (BNB) koers staat echter juist dik in het groen vandaag, maar dat komt hoogstwaarschijnlijk door dit nieuws. Verder meldt Wu dat de OKEx exchange wellicht nu probeert de Chinese klanten van Binance en Huobi over te nemen:

Ook meldt Wu in gerelateerd nieuws dat de Chinese politie bijna 100 mensen geeft opgepakt voor het witwassen van crypto via Binance, Huobi en OKEx:

The post Analyse: Crypto beurs Binance stopt met OTC handel voor Chinese yuan en gaat Chinese accounts verwijderen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht