Crypto Koersen

Afgelopen week hebben we enkele grote en belangrijke ontwikkelingen gezien omtrent cryptocurrencies. Desondanks blijft de markt in een consolidatie fase zitten. Bitcoin (BTC) ving weer een behoorlijke klap begin deze week, maar herstelde daarna snel en blijft over het algemeen tussen $35.000 en $37.500 hangen. Wel maakte de koers vandaag een interessante beweging!

Veel altcoins zakten afgelopen week echter wel in waarde. Ethereum (ETH) verliest zo’n 10% en komt rond $2.350 uit. Binance Coin (BNB), Cardano (ADA), Dogecoin, (DOGE) en Polkadot (DOT) verliezen allemaal zelfs zo’n 15%. De grootste verliezers deze week zijn toch wel de decentralized finance (DeFi) tokens. Sushi (SUSHI), Synthetix (SNX), Compound (COMP), Aave (AAVE) en meer staan allemaal zo’n 20 tot 30% in de min.

Toch zijn veel analisten van mening dat de bull-markt nog niet ten einde is. Mike McGlone van Bloomberg en de anonieme Nederlander PlanB geloven beide nog in $100.000 voor bitcoin.

El Salvador

Het grootste nieuws van deze week was waarschijnlijk dat het Centraal-Amerikaanse El Salvador een nieuwe wet heeft aangenomen en nu bitcoin officieel als geld en een wettelijk betaalmiddel erkent. El Salvador kondigde vervolgens ook aan dat het bitcoin gaat minen uit een vulkaan!

Nieuwe Internationale Bankregelgeving

De Basel Committee on Banking Supervision (BCBS), een belangrijk internationaal comité voor toezichthouders op banken, heeft een nieuw voorstel gepubliceerd. Zij willen een standaard invoeren waarbij alle banken die crypto aanbieden of bewaren, verplicht zijn om hun crypto volledig met fiatvaluta te dekken. Het is een poging om banken te ontmoedigen van crypto.

FBI pakt gestolen bitcoin terug

Een opmerkelijk verhaal deze week was dat de FBI aankondigde bijna alle bitcoin terug te hebben gepakt van de hackers die verantwoordelijk waren voor het stilleggen van de Colonial Pipeline, de grootste oliepijplijn in de Verenigde Staten. Meerdere mensen riepen zelfs dat de FBI het bitcoin-netwerk gehackt zou hebben, maar daar was niets van waar.

China FUD

Ook zagen we weer nieuwe fear, uncertainty & doubt (FUD) vanuit China. China lijkt steeds strenger op te treden tegen mining en dat leidt tot een daling van de hash rate van bitcoin. Daarnaast werden ook 1.100 Chinezen opgepakt, die naar verluidt betrokken zouden zijn bij een witwasschandaal met crypto, en zijn een meerdere crypto social media accounts gesloten. Ook in India blijft de situatie omtrent de regelgeving spannend.

Uitspraken Warren en Hasekamp

Opvallend deze week waren ook de uitspraken van enkele hoge functionarissen die pleitte voor strenge regelgeving of zelfs een totaalverbod. Zo haalde de populaire Amerikaanse senator Elizabeth Warren hard uit naar crypto, maar dat gaf vooral blijk dat ze er eigenlijk geen verstand van heeft en zich nooit in crypto verdiept heeft. Dat geldt al helemaal voor Centraal Planbureau directeur Pieter Hasekamp, die zichzelf voor schut zette met zijn oppervlakkige kritiek.

Projectontwikkelingen

Ondanks alle FUD zagen we deze week ook enkele grote ontwikkelingen in meerdere crypto projecten. De zogeheten Taproot update voor Bitcoin werd goedgekeurd, het allereerste smart contract voor het testnet van Cardano werd uitgevoerd, Polkadot en Kusama kondigden de start van eerste parachain veiling aan, Solana haalde maar liefst $300 miljoen op in een financieringsronde en Ledger zelfs bijna $400 miljoen. Ook zagen we AMP de top 100 binnenstormen.

MicroStrategy Investering & Bitcoin Mining Council

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, kondigde deze week aan dat het weer $400 miljoen in bitcoin wil investeren. Dat bedrag werd kort daarna verhoogd naar zelfs $500 miljoen. Ook debuteerde deze week de Bitcoin Mining Council, een vereniging van Noord-Amerikaanse miners die voor transparantie van het energieverbruik pleiten, onder leiding van Saylor.

Ander nieuws

Verder zagen we weer twee non-fungible tokens (NFT’s) voor miljoenen verkopen in veilingen; een NFT van de oorspronkelijke Doge meme werd voor $4 miljoen verkocht en een CryptoPunk werd voor zelfs $12 miljoen verkocht.

Ten slotte ontving Tesla CEO Elon Musk een merkwaardige dreiging van de beruchte anonieme internetgroep Anonymous voor de ogenschijnlijke manipulatie van de koersen. Ze beschuldigen een van de rijkste mannen op aarde dat hij met zijn “spelletjes op Twitter levens heeft verwoest.”

The post Analyse: Crypto deze week: Bitcoin officieel geld in El Salvador, CPB directeur voor schut, en wat deden de koersen?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!