Crypto fans bieden $40 miljoen voor Amerikaanse grondwet, twee Banksy’s verkocht voor ethereum

Een zeer grote groep cryptocurrency fans waren overtuigd dat zij samen een zeldzame kopie van de Constitution of the United States, oftewel de Grondwet van de Verenigde Staten, konden kopen tijdens een veiling.

Deze groep, een zogenaamde decentralized autonomous organization, of DAO, onder de naam ConstitutionDAO, haalde maar liefst $40 miljoen op om het document te kopen in een veiling van Sotheby’s, het grootste veilinghuis ter wereld. Het was het grootste crowdfunding initiatief ooit.

Echter verloren zij op het nippertje. Een anoniem persoon bood namelijk $41 miljoen en won daarmee uiteindelijk de veiling. In totaal werd $43,2 miljoen betaald vanwege honoraria. Er bestaan maar 13 kopieën van het document in de wereld.

Een DAO is een soort decentrale organisatie die beheerd wordt door de gemeenschap. Deze DAO is een Discord groep dat uit bijna 19.000 mensen bestaat. De organisatie haalde maar liefst $40 miljoen op in minder dan een week van 17.000 ethereum (ETH) wallets. Ze waren van mening dat het document thuishoort in de handen van het volk. “Power of the people,” dachten ze, tot ze verloren dan.

“Hoewel dit niet het resultaat was waarop we hadden gehoopt, hebben we vanavond toch geschiedenis geschreven met ConstitutionDAO. Dit is de grootste crowdfund voor een fysiek object waarvan we ons bewust zijn – crypto of fiat. We zijn zo ongelooflijk dankbaar dat we dit samen met jullie allemaal en zijn nog steeds in shock dat we zo ver zijn gekomen.”

Deelnemers worden terugbetaald, al zullen ze op de transactiekosten wat verliezen. Op het Discord chatkanaal meldde de groep dat het niet meer kon bieden dan de $40 miljoen; het veilig bewaren van het document zou namelijk een dure onderneming zijn.

In gerelateerd nieuws werden via Sotheby’s twee schilderijen van de bekende anonieme artiest Banksy geveild voor ether. De kunstwerken, “Trolley Hunters” en “Love Is In The Air” werden gezamenlijk verkocht voor maar liefst 3.093 ETH, ter waarde van ongeveer $13 miljoen. Het is de eerste keer dat zo veel crypto betaald is voor fysieke kunstwerken.

The post Analyse: Crypto fans bieden $40 miljoen voor Amerikaanse grondwet, twee Banksy’s verkocht voor ethereum
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht