Coinbase, de grote Amerikaanse crypto exchange, heeft een belangrijke stap gezet naar de Europese markt. De enorme beurs heeft zich namelijk geregistreerd bij Banco de España, de centrale bank van Spanje.

Dankzij deze registratie heeft het Amerikaanse bedrijf nu de bevoegdheid om zijn crypto-diensten aan te bieden in Spanje. Nana Murugesan, Vice President of International and Business Development bij Coinbase, is verheugd over deze nieuwe mijlpaal:

“We zijn verheugd om deze registratie van de Bank of Spain te hebben bereikt om onze retailconsumenten, institutionele klanten en ontwikkelaarspartners in Spanje te ondersteunen en te laten groeien.”

De Spaanse crypto markt

Coinbase heeft hiermee een anti-money laundering (AML), of antiwitwas, vergunning in Spanje ontvangen. De vergunning is een aanzienlijke stap in de uitbreiding naar Europa.

De grote crypto beurs werkt de afgelopen tijd hard aan zijn internationale uitbreiding. Het bedrijf heeft eerder vergelijkbare vergunningen verkregen in landen als Italië, Ierland en Nederland.

Spanje is een zeer belangrijke markt, zegt Coinbase. Volgens het persbericht gelooft 29% van Spanjaarden dat crypto de toekomst van financiën is. Crypto zou al het tweede meest populaire betaalmiddel zijn in het land.

Coinbase citeert daarnaast een onderzoek van Bitnovo en meldt dat 60,7% van Spaanse burgers gemotiveerd is om crypto te kopen als langetermijninvestering.

Europa trekt crypto bedrijven aan

De grote exchange meldt ook dat de recente goedkeuring van de Markets in Crypto Assets (MiCA) wetgeving door de Europese Unie van groot belang is. De MiCA wetgeving moet een duidelijk regelgevend kader bieden voor crypto-bedrijven in Europa. Het gebrek aan deze duidelijkheid in de VS is waarom Coinbase uitbreidt naar Europa.

Coinbase benadrukt dat het zich in de tweede fase van zijn internationale uitbreidingsplan bevindt. Het bedrijf richt zich nu vooral op het verkrijgen van licenties en registraties. De vice-president Murugesan van Coinbase benadrukt het voortdurende streven naar wereldwijde regelgevende naleving, en zegt:

“Alleen al in het afgelopen jaar hebben we VASP-registraties verkregen in Italië, Ierland en Nederland, evenals in principegoedkeuring en lancering in Singapore, lancering in Brazilië en, het meest recent, in Canada.”

Terwijl Coinbase blijft groeien en uitbreiden, wordt de crypto-industrie steeds toegankelijker voor mensen over de hele wereld. Crypto.com heeft op 23 juni ook goedkeuring in Spanje ontvangen. In juli van dit jaar ontving het bedrijf al zijn registratie bij de DNB in Nederland.

The post Analyse: Crypto-gigant Coinbase zet volgende stap naar Europa via Spanje
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!