De Verenigde Staten (VS) staat mogelijk op het punt om een opwindende heropleving van de crypto-industrie te ervaren, te midden van toenemende opmerkingen die dit jaar hebben geleid tot wat sommigen omschrijven als de ‘SEC’s inperking door de rechtbanken’.
Dit optimisme komt naar voren uit uitspraken van een vooraanstaande advocaat gespecialiseerd in digitale activa bij K&L Gates.
De SEC in toom houden
Op 31 augustus onderstreepte Jeremy McLaughlin, een partner bij het internationale advocatenkantoor, dat verschillende juridische zaken in de Verenigde Staten gebaseerd zijn op de argumenten van Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission, die heeft betoogd dat bijna alle digitale activa als effecten moeten worden beschouwd.
McLaughlin deelde zijn inzichten tijdens een panelgesprek op ‘Intersekt23’ in Melbourne, waar hij zich vergezelde met Effie Dimitropoulos, het hoofd van het betalingsdienstenbedrijf Novatti, en King Leung, de hoofd van FinTech bij Invest Hong Kong.
Hij merkte op dat in de vroege dagen van crypto-regulering op staatsniveau het ‘tamelijk duidelijk was welke stappen ondernomen moesten worden’. Echter, zodra de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) zich ermee gingen bemoeien, begon een aanzienlijk deel van de markt te krimpen. McLaughlin zei het volgende:
Mensen schrapten tokens, sommige bedrijven trokken zich terug uit de VS omdat ze zagen hoe agressief de SEC was en nog steeds is. Nu de rechtbanken de SEC een beetje in toom beginnen te houden, denk ik dat er enige hoop bestaat dat de industrie in de VS weer enigszins oplaait.
De SEC en zijn tegenslagen
In de afgelopen maanden heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) tegenslagen ervaren in juridische geschillen, waarbij ze zowel een rechtszaak verloor die ze had aangespannen tegen een cryptobedrijf als een rechtszaak die tegen haar was aangespannen door een ander cryptobedrijf.
Op 29 augustus heeft een Amerikaanse rechtbankrechter de SEC in het ongelijk gesteld in een zaak waarin Grayscale Investments werd belet om zijn toonaangevende Bitcoin-fonds om te zetten in een fonds dat op de beurs verhandeld kan worden.
In juli leed de SEC ook gedeeltelijk verlies in haar zaak tegen Ripple Labs met betrekking tot de verkoop van XRP, toen een rechter oordeelde dat de verkoop aan detailhandelaren niet als een effect werd beschouwd.
“Als advocaat in deze sector is het behoorlijk moeilijk om cliënten te adviseren”, merkte McLaughlin op. Hij voegde hier aan toe dat hij het ook frustrerend vond dat hij zijn klanten niet altijd duidelijke antwoorden kon geven. Hij ziet echter wel hoop dat crypto-regelgeving uit de ‘put van chaos’ tevoorschijn komt.
Perspectief op huidige stand Cryptowetgeving Australië
In een ander segment van het gesprek werden de panelleden gevraagd naar hun perspectief op de huidige stand van zaken met betrekking tot de Australische cryptowetgeving in vergelijking met die van andere jurisdicties. Effie Dimitropoulos, vertegenwoordiger van Novatti, gebruikte één woord om het te beschrijven: ‘Achterblijvend.’
Dimitropoulos wees op de recente ontwikkeling van regelgevende kaders in Hong Kong en de Europese Unie als bewijs dat de Australische cryptoregulering zich in een achterstandspositie bevond.
Het is heel duidelijk dat Australië achterblijft. Wat dat betekent is hoe dat gevolgen heeft voor bedrijven ter plaatse die met digitale middelen werken.
Ze benadrukte de overhead die lokale cryptobedrijven nodig hebben om juridisch advies in te winnen “dat binnen 3 minuten kan worden opgeheven.”
“Wij horen dat de penningmeester met regelgeving komt, [de Australische Securities and Investments Commission] gaat iets doen, het wetsvoorstel van senator Bragg is in het spel”, zei ze als slot van het artikel.
Het bericht Crypto in Amerika kan mogelijk heropleving krijgen verscheen eerst op Newsbit.