De populaire Amerikaanse senator Elizabeth Warren haalt weer eens fel uit naar de cryptocurrency industrie. In een artikel van de New York Times, gepubliceerd op 5 september, noemt zij crypto “de nieuw schaduwbank.”

Het NYT artikel is vrij eenzijdig en beschrijft alleen de potentiele risico’s van crypto als bitcoin (BTC) en voornamelijk van stablecoins. Echter staat het artikel ook vol met fouten en worden natuurlijk alle voordelen die de technologie levert, ontweken.

Een schaduwbank is een instelling die financiële diensten levert, maar geen bank is en buiten het reguliere toezicht opereert. Warren zegt het volgende erover:

“Crypto is de nieuwe schaduwbank. Het biedt veel van dezelfde diensten, maar zonder de consumentenbescherming of financiële stabiliteit die het traditionele systeem ondersteunen. Het is alsof je stro in goud spint.”

Warren stelt zelfs voor dat banken in de VS verboden moeten worden van het bewaren van cash ter ondersteuning van stablecoins. Het zou volgens haar een einde kunnen maken aan deze opkomende markt.

Het artikel krijgt veel kritiek vanuit de crypto gemeenschap. Zo schrijft Caitlin Long, CEO van Avanti Bank, dat het artikel vol met fouten staat. Zij schrijft in een reeks Twitter berichten dat banken in de VS helemaal geen crypto deposito’s mogen aannemen en dat decentralized finance (DeFi) platformen juist meer transparantie bieden dan centrale traditionele instanties.

Warren haalde deze zomer vaker uit naar crypto en pleitte meerdere malen voor snelle en strenge regulering van de markt. Het is enigszins apart dat Warren de afgelopen tijd het banksysteem verdedigd terwijl zij zelf juist altijd voor zware hervormingen pleitte. Zelfs op 1 september gaf ze zelf nog aan dat de grote banken corrupt zijn:

The post Analyse: “Crypto is de nieuwe schaduwbank,” zegt Amerikaanse senator die weer uithaalt naar bitcoin en stablecoins
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!