Je kunt gemakkelijk stellen dat de toezichthouders in de Verenigde Staten een flinke bres hebben geslagen in de crypto industrie van het land. Een groot aantal bedrijven overweegt om te vertrekken, en sommige bedrijven doen dit zelfs al. Volgens een grote durfkapitalist is het einde van dit vertrek nog niet in zicht.
“Crypto is dood in de VS”
De voormalig Facebook-topman en tegenwoordig durfkapitalist Chamath Palihapitiya is elke week te horen in de All-In Podcast. Naast Artificial Intelligence, de Amerikaanse verkiezingen en SpaceX’ eerste lancering van Startship waren onlangs ook cryptocurrencies een gespreksonderwerp.
Vorige week heeft Coinbase toestemming gekregen om op Bermuda diensten aan te bieden, wat het begin zou kunnen vormen van een verhuizing van de grootste crypto exchange uit de VS. De beurs wil geen enkele mogelijkheid rondom toekomstplannen uitsluiten, zelfs een volledige verhuizing naar het buitenland niet.
Palihapitiya heeft een harde mening over de stand van zaken in de VS. “Crypto is dood is Amerika,” verklaart hij. “[Gary] Gensler beschuldigde de crypto-industrie zelfs van het veroorzaken van de bankencrisis. De autoriteiten van de VS hebben de aanval geopend op crypto.”
Technologie-investeerder David Sacks was ook aan het woord. Hij denkt dat het geen toeval is dat crypto wordt aangepakt terwijl de angst dat de dollar in de toekomst geen reservevaluta meer zal zijn steeds groter lijkt te worden. Hij noemde Coinbase de gouden standaard voor crypto, waarop Palihapitiya reageerde dat ‘de meest fatsoenlijke’ exchange (Coinbase) géén licentie voor derivaten kreeg, terwijl ‘de meest frauduleuze exchange’ (FTX) er het dichtste bij in de buurt kwam.
E125!
— @SpaceX Starship launch w/ Antonio Gracias & @GavinSBaker
— @FoxNews settles w/ Dominion for $787M
— navigating the AI “dust storm”
— late-stage VC implosion
— is crypto dead in the US?: https://t.co/Y6tpu8d1m2
: https://t.co/Zqu4576BDc— The All-In Podcast (@theallinpod) April 21, 2023
Regulatoren niet kritisch genoeg op crypto?
Toch steekt hij regulatoren nog een hart onder de riem. Zij hebben de crypto-industrie lang haar ding laten doen zonder harde grenzen te stellen volgens de investeerder, en nu betalen ze de prijs. Veel bedrijven zijn failliet gegaan, waardoor veel investeerders schade hebben geleden. Met betere regulatie was het failliet gaan van FTX nooit gebeurd, verklaarde een Europees parlementslid eind vorig jaar nog.
Ook investeringsmaatschappij Bernstein denkt dat de SEC en andere Amerikaanse regulatoren crypto niet om zeep gaan helpen in de VS. De Nederlandse beleidsmaker Autoriteit Financiële Markten (AFM) is ook niet te spreken van de sector, maar toch lijkt constructieve regulatie voor Nederland het bestemmingsplan.
The post Analyse: Crypto is dood in de VS, zegt beroemde durfkapitalist
appeared first on Crypto-Insiders.