Crypto-oplichter gepakt voor het stelen van 5,6 miljoen

Pieter J., een Nederlandse crypto-oplichter, gaat de gevangenis in. Hij steelde namelijk maar liefst 5,6 miljoen euro van mensen die via hem zouden gaan ‘investeren’ in crypto. 3 jaar geleden, toen hij 24 jaar oud was, richtte hij namelijk het bedrijf Bitnexfast op. Bitnexfast zou een investeringsbedrijf worden, maar het bleek een grote oplichting. 

De gevangenisstraf van Pieter

Hij krijgt een gevangenisstraf van 27 maanden opgelegd, waarvan er 12 voorwaardelijk zijn. Hij geeft zelf aan enorm veel spijt te hebben van de oplichting, hoewel hij enkele maanden geleden een tweede cryptobedrijf oprichtte. 

Pieter J. gaat wel in hoger beroep. Hij is het zelf niet met zijn gevangenisstraf eens. 

Hij zou met dit bedrijf rendementen aan halen voor zijn investeerders via day trading. Hij beloofde aan zijn potentiële klanten een rendement van 0,5 tot 1 procent per dag. Klanten zouden dat rendement elke dag uit kunnen cashen. Een geweldige deal dus, maar het bleek te mooi om waar te zijn.

De les die je hieruit moet leren is natuurlijk dat je altijd alert moet blijven. Let op aan wie je je geld geeft en aan wie niet. Je kunt natuurlijk ook zelf investeren, bijvoorbeeld via Huobi! Via deze link ontvang je 30% korting op al je fees. 

Het bericht Crypto-oplichter gepakt voor het stelen van 5,6 miljoen verscheen eerst op CryptoBieb.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht