Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen uren flinke koersschommelingen vertoond. De prijs van bitcoin is in korte tijd hard gestegen, en heeft voor het eerst sinds 4 december 2021 de 53.000 dollar aangetikt. In rap tempo is de koers echter ook weer enkele procenten gedaald tot onder de 52.000 dollar. In deze marktupdate brengen we je op de hoogte van de huidige stand van zaken op de markt, met de meest opvallende koersbewegingen.

Blik op de markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,064 biljoen dollar, wat 0,2% lager is dan 24 uur geleden.
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 47.839 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 51.767 dollar. Bitcoin heeft nu 49,2% van de markt in handen. Dit percentage is nagenoeg hetzelfde als gisteren.
 • Er is voor 97,52 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag. Dit is zo’n 32% meer dan gisteren.

De hardste stijgers, waaronder filecoin

Ondanks bitcoin’s koersdaling zijn er verscheidene altcoins die groen kleuren. Binnen de top 50 zijn er echter slechts een handjevol munten die momenteel op een hogere prijs staan dan gisteren. De grootste top 50 stijgers zijn filecoin (FIL), optimism (OP) en unus sed leo (LEO). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Filecoin (FIL): +8,08%
 • Optimism (OP): +2,12%
 • UNUS SED LEO (LEO): +1,37%
 • Immutable (IMX): +1,78%
 • Tron (TRX): +0,83%

De hardste dalers, waaronder solana

Het leeuwendeel van de altcoins heeft minimaal enkele procenten ingeleverd de afgelopen dag. Terwijl bitcoin minder dan een procent is gedaald, hebben verschillende altcoins harde klappen moeten incasseren. De grootste top 50 dalers zijn the graph (GRT), solana (SOL) en near protocol (NEAR). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • The graph (GRT): -8,81%
 • Solana (SOL): -6,55%
 • Near protocol (NEAR): -5,84%
 • Celestia (TIA): -5,56%
 • Vechain (VET): -5,53%

Bitvavo geeft 10 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 1,45 FIL of 2,72 OP!

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Vandaag heeft Starknet, een ZK-rollup layer-2 netwerk op Ethereum (ETH), zijn eigen STRK-token op de markt gebracht. Middels een gigantische airdrop zijn in totaal 728 miljoen STRK-tokens gedistribueerd onder 1,3 miljoen in aanmerking komende wallets.

De STR-token zal worden gebruikt voor het betalen van netwerkvergoedingen, staking en governance.

In de eerste 90 minuten na toewijzing werden er al meer dan 45 miljoen STRK-tokens geclaimd. De token is bovendien al verhandelbaar op diverse grote beurzen, zoals Binance en KuCoin.

STRK werd verhandeld voor meer dan 7 dollar na zijn notering op Binance en overschreed de 5 dollar op KuCoin toen de tokens werden geïntroduceerd in het bredere crypto-ecosysteem.

Op het moment van schrijven komt de koers uit op 2,28 dollar. Met een marktkapitalisatie van ruim 1,6 miljard dollar neemt het project plek 51 in beslag binnen het bredere crypto-landschap.

Het bericht Crypto Radar: bitcoin enorm beweeglijk, solana en filecoin vallen op verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!