De adoptie van de crypto industrie vordert gestaag en dat betekent dat steeds meer mensen over de hele wereld in aanraking komen met cryptocurrencies. Het wordt steeds normaler om een deel van je vermogen in cryptomunten te stoppen. Dit kan echter voor problemen zorgen wanneer een stel gaat scheiden. Vaak wordt het vermogen dan verdeeld onder beide personen, maar in het geval van crypto vermogen gaat dit in veel gevallen alles behalve vlekkeloos.
Crypto scheidingen
In de Verenigde Staten heeft er de afgelopen acht jaar een bijzonder beruchte scheidingsrechtszaak plaatsgevonden. Een welvarend stel uit San Fransisco besloot uit elkaar te gaan en hierop volgde een langdurige ruzie over de verdeling van de bezittingen zoals het huis, alimentatie en zelfs het bitcoin (BTC) fortuin dat zij in het bezit hadden, zo schrijft The New York Times.
Het ging hier over Erica en Francis deSouza. De man des huizes was een tech executive en had in 2013 zeker 1.000 bitcoins gekocht. Na drie jaar procederen werd hem door de rechtbank opgedragen om zeker $6 miljoen aan zijn ex-vrouw te betalen nadat de bitcoin koers geëxplodeerd was. Volgens de rechtbank had Francis deSouza nagelaten om zijn crypto bezittingen op een correcte manier aan te geven.
Veelal wordt deze zaak gezien als de eerste echte crypto vechtscheiding. Tegenwoordig komt het echter steeds vaker voor dat crypto bezittingen een belangrijk onderdeel worden in rechtszaken tijdens scheidingen.
Verborgen vermogen
Vaak is het erg lastig om erachter te komen hoeveel cryptocurrencies iemand bezit. Dit zorgt natuurlijk voor problemen bij scheidingen. In sommige gevallen wordt het vermogen ook heel bewust in allerlei cryptocurrencies gestopt om te voorkomen dat dit vermogen tijdens een mogelijke rechtszaak boven water komt. Een advocaat die gespecialiseerd is in scheidingen, Jacqueline Newman, had het volgende te zeggen over deze trend:
“Oorspronkelijk lag het onder een matras, en daarna was het de bankrekening in de Kaaimaneilanden. Nu is het crypto.”
Helaas voor degenen die hun vermogen voor hun (ex) partner verborgen proberen te houden komen er ook steeds meer manieren waarop forensische onderzoekers verborgen cryptomunten via de blockchain op het spoor kunnen komen. Op dit moment zijn dit vaak gespecialiseerde onderzoeksbureaus die een tarief van vele tienduizenden dollars rekenen. Een van deze bedrijven, CipherBlade, heeft al bijgestaan in het onderzoek van meer dan 100 echtscheidingen.
The post Analyse: Crypto vechtscheidingen: Het komt steeds vaker voor
appeared first on Crypto-Insiders.