Crypto weekoverzicht: Ripple klaar voor uitspraak, bitcoin prijs daalt

Afgelopen week was opnieuw één met verrassende ontwikkelingen. De markt is gepolariseerder dan ooit, nu nog steeds veel mensen een diepere prijscorrectie voor bitcoin (BTC) en andere coins verwachten. Maar er was niet alleen maar slecht crypto nieuws.

Crypto koersen consolideren (maar wel rood)

Om te beginnen zitten de meeste coins nog steeds vast tussen support en resistance. Vorige week was weliswaar roder dan deze week, maar de winst die veel coins de afgelopen dagen maakten hebben we ook direct weer ingeleverd. De doji’s en hammercandlesticks die zich nu dichtbij de supportlijn vormen zien er behoorlijk onprettig uit.

Bitcoin zit volgens analisten in onverkende wateren. Het heeft voor de eerste keer in de geschiedenis van de coin de 200 weekly moving average doorbroken, die voorheen zelfs tijdens elke berenmarkt ondersteunde. Toch is deze belangrijke indicator nu resistance, het zal dus ook even duren voordat deze lijn weer support is.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op een prijs van $18.900 op crypto exchange Coinbase. Op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo is de bitcoin euro prijs nu €19.487. Kortom, ook deze week lijkt BTC weer in het rood af te gaan sluiten vanavond, wat de tweede rode week op rij zou zijn.

Ripple en SEC willen niet meer vechten

Ondertussen woedt de rechtszaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple na meer dan anderhalf jaar nog steeds voort. Maar deze week hebben beide partijen opgeroepen om de rechter een uitspraak te laten doen. Kennelijk is niet alleen Ripple maar ook de SEC zelf klaar met kibbelen.

Er komt dus ‘snel’ een uitspraak over of Ripple en de aangeklaagde topmensen schuldig zijn of niet. John Deaton, een fanatieke advocaat die zich al sinds het begin bezig houdt met de rechtszaak, benadrukt echter dat een uiteindelijk oordeel langer kan duren dan veel van ons hopen. Hij citeert Ripple-CEO Brad Garlinghouse. Tijdens Messari’s conferentie verklaarde Garlinghouse dat een oordeel twee tot negen maanden kan duren.

Meeste ethereum miners failliet – Cardano Vasil is live

Ondertussen heeft Ethereum (ETH) de merge-upgrade gehad. Veel miners waren hier niet bepaald blij mee en besloten om een fork te maken van de Proof-of-Work-versie die Ethereum inmiddels achter zich heeft gelaten. Maar een succes is de fork tot dusver niet. Volgens één van de miners zal zelfs 90% van de miners failliet gaan.

Ook bij Cardano (ADA) staat er een hoop op de agenda. Deze week heeft het Cardano-netwerk de Vasil-upgrade gehad, die snellere en goedkopere transacties mogelijk moet maken. Cardano-oprichter Charles Hoskinson is erg optimistisch over de verandering. Volgens sommigen is de overstap zelfs groter dan Ethereums merge-upgrade.

The post Analyse: Crypto weekoverzicht: Ripple klaar voor uitspraak, bitcoin prijs daalt
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht