Wat is cryptocurrency

Wat is cryptocurrency


Wat is een cryptocurrency? Eigenlijk is het heel simpel, digitaal geld, ook wel cryptocoins of versleuteld digitaal geld genoemd. Je kan hiermee betalen of handelen met een andere partij zonder dat daar een andere derde partij tussen komt. Hiermee zijn geen grenzen, als beide partijen een wallet hebben van dezelfde coin kan je binnen een mum van tijd coins overmaken die een bepaalde waarde vertegenwoordigen.
Dit is veel goedkoper dan de huidige mogelijkheden en is ook fraudeproof (zie uitleg blockchain).

Iedereen heeft wel is gehoord van de Bitcoin. Bitcoin was de eerste cryptomunt op de markt. Deze is gelanceerd sinds 2009. Sinds die tijd zijn er een hoop nieuwe munten bijgekomen met ieder een eigen verhaal en toepassing en zijn er al meer dan 1000 verschillende in omloop(Altcoins). Veel mensen weten dit geen eens omdat ze denken dat bitcoin de enige is. Als je wil gaan handelen kan je gaan gokken maar je kan je beter eerst inlezen in het verhaal van een munt.

Als je dit gaat doen kom je erachter dat de bitcoin helemaal geen goed verhaal heeft(dure blockchain kosten, langzaam enz.), maar omdat deze al 8 jaar bestaat en de media er veel aandacht aan besteed krijgt men vertrouwen in een munt en daarom heeft deze al recordstanden bereikt terwijl er al genoeg altcoins op de markt zijn die 10x goedkoper, sneller en beter zijn. Voordat iedereen dat door heeft zal dat nog een paar jaar duren en voor die tijd moet je klaarzitten met je altcoins als het geld uit bitcoin naar andere altcoins gaat stromen.

Veel banken zijn heel negatief over cryptomunten en dat is heel begrijpelijk want die kunnen alle transacties waar banken nu veel mee verdienen gaan overnemen. Ook mensen zonder bankrekening maar die wel een telefoon met een wallet hebben kunnen makkelijk geld over gaan maken.

In onze ogen word dit gewoon de toekomst alleen duurt het even voordat dit doordringt bij de grote massa. Zie het net zoals je telefoon, televisie, internet en dat soort dingen, mensen vertrouwen het allemaal niet in het begin als iets uitkomt, maar nu zit iedereen met een pc, telefoon en grote flatscreen in de huiskamer. Je ziet nu dat veel banken die al tijden gillen je moet niet in de crypto gaan, maar die gaan rustig ook overstag. Als je ze niet kan verslaan dan moet je gaan samenwerken. Op dit punt zijn we nu beland. Dit geld ook voor regeringen en bedrijven. Iedereen wacht nog even rustig af maar er worden steeds meer contracten gesloten om gebruik te maken van blockchains.

  • Een blockchain is dus fraudeproef en er kan niet gemanipuleerd worden.
  • Er kunnen niet ineens coins bijgemaakt worden zoals we dat met bijvoorbeeld echt geld zoals de euro hebben.
  • De bank drukt eurobiljetten bij, koopt obligaties op en kan met de rente de inflatie bepalen zodat iedere euro steeds minder waard word.
  • Cryptocurrency heeft hier dus geen last van en heeft (nog)geen vorm van enig toezicht. De kopers en verkopers bepalen.

De handel in cryptocurrency vergt een sterke maag en durf. Krijg geen paniekaanval als je coin ineens 10% in waarde daalt morgen kan hij weer 30% gestegen zijn. In het Engels heet dit heel mooi riding the waves ( rijden op de golven). Kijk goed naar de grafieken van de coin. Als deze op zijn absolute hoogtepunt zit is het verstandiger om te wachten totdat hij weer gedaald is. Dit is heel gezond want er zijn altijd mensen die verkopen die hun winst willen verzilveren, dit trekt ook weer nieuwe investeerders aan die ook graag willen verdienen en zullen hun net gekochte coins vasthouden totdat er genoeg winst op zit.

Dit is eigenlijk heel simpel een markt van vraag een aanbod.

Doe dit dan ook altijd met geld wat je kan missen, en lees het achterliggende verhaal van de blockchain van de coin die je wil kopen, naar de supply en marketcap. Dit verhoogd je kans op nog hogere winst als meer mensen iets zien in de toepassing of verhaal van de coin.

Denk gewoon aan de toekomst, waar loop ik tegenaan en welke coin lost dat op.

 

 

Geef een reactie