Curve op Ethereum gehackt; Binance herstelt 80% van gestolen crypto

Afgelopen week werd weer een cryptocurrency platform gehackt en wederom ging het om een decentralized finance (DeFi) protocol. Ditmaal ging het om Curve Finance (CRV) op het Ethereum (ETH) netwerk.

Wat gebeurde met Curve hack?

De hackers wisten het domain name system (DNS) aan te passen van het platform, ook wel DNS spoofing genaamd. Daardoor konden de hackers het IP-adres veranderen en een kloon van de website laden. Dat zorgde ervoor dat onwetende gebruikers hun crypto stortten in het verkeerde smart contract, namelijk die van de hackers.

Het probleem is volgens Curve inmiddels verholpen en het protocol is overgestapt naar een andere nameserver of domeinnaamdienst. Desondanks hadden de hackers al naar schatting maar liefst $570.000 (€554.000) aan crypto buitgemaakt.

Binance herstelt/bevriest gestolen crypto

Changpeng ‘CZ’ Zhao, CEO van Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld, meldt op 12 augustus dat zijn team een grote deel van de gestolen crypto heeft hersteld en bevroren.

Het gaat volgens CZ om meer dan 83% van het gestolen bedrag. Hij voegt daaraantoe dat Binance nu werkt met de politie om de gestolen fondsen terug te sturen naar de oorspronkelijke gebruikers:

“Binance bevroor/herstelde $450.000 van de gestolen fondsen van Curve, wat neerkomt op 83+% van de hack. We werken samen met de politie om het geld terug te sturen naar de gebruikers. De hacker bleef het geld op verschillende manieren naar Binance sturen, denkend dat we het niet konden vangen.”

Enkele dagen geleden meldde Fixed Float al dat het al 112 ETH had bevroren, ter waarde van zo’n $200.000. Dat zou het totale gestolen bedrag echter boven de eerdergenoemde $570.000 brengen.

De laatste tijd zien we weer veel verhalen over hacks in deze sector opduiken, vooral in betrekking tot zogenaamde cross-chain bridges. Al meer dan $2 miljard zou in 2022 van dit soort platformen zijn gestolen.

Onlangs waarschuwde Binance dat gebruikers zich voor 7 oktober opnieuw moeten verifiëren, anders verliezen ze toegang. Nieuwe gebruikers kunnen hier een Binance account aanmaken.

The post Analyse: Curve op Ethereum gehackt; Binance herstelt 80% van gestolen crypto
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht