DeFi protocol Ankr slachtoffer van grote hack

Ankr (ANKR), een DeFi platform dat bovenop het BNB-netwerk is gebouwd, lijkt onlangs het slachtoffer te zijn geworden van een grote exploit of hack waarbij miljoenen zijn buit gemaakt door de dader. De exploit werd voor het eerst opgemerkt door blockchain-security bedrijf PeckShield. Inmiddels heeft de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), ook al gereageerd op de kwestie.

Ankr exploit

Hoewel het momenteel nog niet duidelijk is wat er precies is gebeurd, kan er wel gesteld worden dat er iets niet helemaal in de haak was. Er zou mogelijk een kwetsbaarheid zijn gebonden in de aBNB token en om die reden heeft Ankr vrijwel direct een oproep gedaan aan exchanges om de handel in deze token stop te zetten.

De aanvaller zou in staat zijn geweest om zeker een astronomische hoeveelheid aBNB, wat een token is die wordt gestaked op het Ankr protocol, te minten. Naar verluidt zouden deze tokens een marktwaarde van meer dan $5 miljoen hebben.

Het team van Ankr heeft wel al bekend gemaakt dat gebruikerstegoeden geen gevaar lopen en dat gebruikers dus niet bang hoeven te zijn dat de dader er met hun geld vandoor gaat. Hoe de dader precies in staat was om de systemen van Ankr te misbruiken of binnen te dringen is momenteel nog onbekend.

Binance CEO

De CEO van Binance heeft wel al een mogelijk scenario op Twitter gedeeld. Hij stelt dat de eerste analyses signaleren dat de dader toegang had tot een private key van een ontwikkelaar op Ankr. Binance heeft inmiddels het opnemen van aBNB stopgezet en zo’n $3 miljoen die mogelijk met de exploit te maken had bevroren.

“Eerste analyse is dat de private sleutel van de ontwikkelaar is gehackt, en dat de hacker het smart contract heeft aangepast naar een meer kwaadaardige. Binance heeft opnames een paar uur geleden gepauzeerd. Ook bevroor ongeveer $3m die hackers verplaatsen naar onze CEX.”

The post Analyse: DeFi protocol Ankr slachtoffer van grote hack
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!