DeFi tikt de $ 100 miljard aan tegoed aan

defi

Het mag duidelijk zijn dat de wereld voor de Decentralized Finance (DeFi) hier is om te blijven. Alle traditionele financiële dienstverlening, maar dan zonder tussenpersoon. Alles via een protocol. Dit uit zich nu ook in de waarde die de branch inmiddels verkregen heeft. Er staat in totaal voor ruim $ 100 miljard in de DeFi wereld.

Concurrent voor de financiële wereld

Online wedden, het afsluiten van een lening of juist het uitlenen van geld voor rente (yield). Allemaal goede features van de DeFi wereld die we decentraal op kunnen pakken zonder een hoge fee te betalen aan bijvoorbeeld een bank. Ook niet zo vreemd dus dat dit in de afgelopen jaren flink is gestegen wat betreft populariteit. In totaal is er voor ruim $ 128 miljard aan tegoeden gestort op alle protocollen, een gigantisch bedrag.

Opvallend aan deze wereld is dat bijvoorbeeld Coinbase de DeFi heeft genoemd als concurrent toen ze naar de beurs gingen. Dit geeft wel aan hoe belangrijk de top ondernemers in de crypto wereld DeFi vinden. De kans is aanwezig dat we binnen een niet al te lange tijd zelf ook veel meer met DeFi zullen doen op de achtergrond. 

De meeste DeFi projecten worden nog steeds gemaakt op het Ethereum netwerk. Dit is ook de reden dat de koers van ETH in de afgelopen tijd harden aan het stijgen is dan bijvoorbeeld bitcoin. Zodra DeFi populair wordt stijgt natuurlijk ook het Ethereum netwerk in waarde. Daarnaast zijn netwerken als Polkadot en Binance Coin populaire platformen voor ontwikkelaars en ondernemers.

Vergelijking met ICO

Als we naar de tijdsgeest kijken kun je wel stellen dat de DeFi wereld de plek ingenomen heeft van de ICO. Deze laatstgenoemde was zeer populair in de vorige bull markt in 2017 en praktisch iedere Initial Coin Offering ging destijds hard omhoog. Dit kunnen we nu wel stellen van DeFi projecten. Uniswap, Chainlink, Terra, Aave en vergelijkbare projecten zijn zonder al te veel moeite gigantisch in waarde gestegen.

Het is dan ook afwachten of we over een aantal jaar terugkijken op de DeFi wereld zoals we dat nu doen op de ICO. Een coin offering wordt namelijk nog steeds gedaan, maar de hype lijkt er een beetje vanaf. Dit is goed nieuws, want dat betekent dat het daadwerkelijk gebruikt wordt door mensen voor de juiste reden. Niet om snel geld te verdienen, maar om daadwerkelijk te kunnen bouwen aan de toekomst. De hoop is dat ze door al deze ontwikkelingen samen een decentrale toekomst tegemoet gaan met features waar we allemaal ons voordeel mee kunnen behalen. 

Het artikel DeFi tikt de $ 100 miljard aan tegoed aan verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!