In een chaotische week voor de cryptomarkt zijn digitale activa veranderd in een zee van rood, wat zorgen veroorzaakt onder investeerders. Met de wereldwijde marktkapitalisatie van crypto die een aanzienlijke daling van 6% heeft ervaren en binnen slechts 24 uur is gedaald naar $1,06 biljoen, worstelt de markt nu met onzekerheid. Terwijl de druk toeneemt, heeft Finbold op 18 augustus 5 riskante cryptocurrencies geselecteerd die de aandacht van investeerders vereisen, omdat het risico op verdere verliezen dreigend aanwezig is.

Sei (SEI)

SEI is de pas gelanceerde token van de gelijknamige Sei blockchain. De cryptocurrency maakte eerder deze week zijn debuut en is sindsdien bijna 2.000% gestegen.

Desondanks blijft (SEI) aanzienlijk stijgen sinds zijn eerste handelsdag, maar de token vertoonde aanzienlijke volatiliteit gedurende deze periode. Met name SEI stond op een gegeven moment ongeveer 3.100% hoger, wat betekent dat het in slechts een paar dagen meer dan 1.000% aan winst verloor.

Op het moment van schrijven werd SEI verhandeld tegen $0,16, meer dan 15% lager in de afgelopen 24 uur. De crypto-activa debuteerden op 15 augustus en zijn sindsdien meer dan 1.930% gestegen.

SEI prijsgrafiek sinds het debuut op 15 aug. Bron: CMC

Bitcoin SV (BSV)

Bitcoin SV (BSV) is een afsplitsing (hard fork) van Bitcoin (BTC) die in 2018 is gemaakt. De afgelopen jaren is het bekritiseerd vanwege het gebrek aan innovatie en de associatie met controversiële figuren.

Bovendien doet BSV niet veel om het vertrouwen van investeerders te winnen wat betreft de prestaties in 2023. Specifiek werd de crypto-activa verhandeld tegen $29,20, meer dan 6,7% lager op de dag, en meer dan 18% op de wekelijkse en maandelijkse grafieken.

BSV 1-maands prijsgrafiek. Bron: Finbold

YTD heeft BSV bijna 30% verloren, waardoor het een van de slechtst presterende cryptocurrencies is binnen de top 100 op basis van marktkapitalisatie.

IOTA (MIOTA)

IOTA (MIOTA) verwijst naar een gedistribueerde grootboektechnologie die is ontworpen voor betalingen tussen machines (M2M).

Ondanks de vroege hype rondom dit blockchain-project is IOTA vaak bekritiseerd vanwege het gebrek aan schaalbaarheid en de kwetsbaarheid voor aanvallen. Bovendien staat de cryptocurrency dit jaar diep in het rood op alle tijdschalen.

Op het moment van schrijven werd MIOTA verhandeld tegen $0,14, meer dan 6,6% lager op de dag, 15,3% lager op de week en meer dan 21% lager in de afgelopen 30 dagen.

miota grafriek

MIOTA 1-maands prijsgrafiek. Bron: Finbold

In de afgelopen 6 maanden is MIOTA met meer dan 41% gedaald.

NEO (NEO)

NEO (NEO), de cryptocurrency van een gelijknamige blockchain die is ontwikkeld om slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties te ondersteunen, staat op deze lijst voornamelijk omdat het al enkele jaren in dalende trend is.

Op het moment van schrijven stond NEO op $7,01, 9,5% lager in de afgelopen 24 uur. De cryptocurrency verloor meer dan 17% in de afgelopen week en meer dan 22% in de afgelopen maand.

altcoin

NEO 1-maands prijsgrafiek. Bron: Finbold

In het afgelopen jaar daalde de prijs van NEO met 35,6%, waarbij meer dan $240 miljoen aan marktkapitalisatie verloren ging in die periode.

Bitcoin Gold (BTG)

Bitcoin Gold (BTG) is een gedecentraliseerde digitale valuta die ontstond als een afsplitsing van de oorspronkelijke Bitcoin-blockchain. Het werd gemaakt met als doel mijnbouw toegankelijker te maken voor individuele mijnwerkers door een ander algoritme te gebruiken.

Desondanks wordt BTG beschouwd als een van de meest risicovolle cryptocurrencies om in te investeren, voornamelijk vanwege de extreme volatiliteit. Volgens CoinCodex-gegevens heeft de volatiliteit van BTG – die de variatie in prijs van een crypto-activum over 30 dagen meet – een waarde van meer dan 8%, wat een aanzienlijk hoog cijfer is.

BTG werd verhandeld tegen $13,4 op het moment van schrijven, 3,8% lager op de dag. De cryptocurrency daalde met 8,5% in de afgelopen week en met 1,4% op de maandelijkse grafiek.

crypto

BTG 1-maands prijsgrafiek. Bron: Finbold

BTG daalde meer dan 53% in het afgelopen jaar en werd door 75% van de top 100 crypto-activa overtroffen in die periode.

Conclusie

Gezien hun consistente staat van extreme volatiliteit en aanhoudend ondermaatse prestaties, kunnen deze cryptocurrencies mogelijk geen optimale investeringskeuze vormen voor de komende week, vooral gezien het huidige marktsentiment.

Het is verstandig om voorzichtigheid te betrachten en zich te onthouden van handelen op dit moment. Niettemin is het essentieel om waakzaam te blijven, aangezien het cryptocurrency-landschap snelle en ingrijpende verschuivingen kan ondergaan die voortdurende monitoring rechtvaardigen.

Het bericht Deze 5 cryptocurrencies kun je volgende week beter vermijden verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!