Na een gedeeltelijke overwinning van Ripple tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), ervoer XRP een tijdelijke opleving, waarbij de prijs steeg tot ongeveer $0,84. Echter, deze winst was van korte duur, aangezien de koers inmiddels weer is teruggevallen naar het niveau van vóór het vonnis van rechter Analisa Torres.
Met het terugkeren van een negatief marktsentiment rijst de vraag: is er op korte termijn een prijsstijging in zicht, of zal de waarde van XRP verder dalen? Volgens de on-chain data van blockchainanalyseplatform Santiment lijkt een voortzetting van de daling het waarschijnlijkste scenario.
Afname in actieve adressen duidt op minder vertrouwen
Een van de bearish indicatoren is de significante daling van het 30-daagse gemiddelde van actieve adressen, die met bijna 90% is afgenomen. Dit gemiddelde representeert het aantal unieke adressen dat binnen een periode van 24 uur actief is geweest, berekend over de afgelopen 30 dagen. Een substantiële afname in het aantal actieve adressen suggereert doorgaans een gebrek aan vertrouwen in het toekomstige potentieel van XRP, wat potentiële nieuwe investeerders kan ontmoedigen.
Negatieve pieken in realized network profit/loss
Voortbouwend op de signalen van verminderd vertrouwen, laat ook de Realized Network Profit/Loss een negatief beeld zien. Deze geavanceerde on-chain metriek probeert het totale bedrag aan winst of verlies te meten dat investeerders over een bepaalde periode hebben gerealiseerd. Deze indicator is essentieel voor het peilen van het huidige sentiment onder de investeerders in cryptocurrencies.
In de maand augustus heeft deze indicator meerdere negatieve pieken laten zien. Dit wijst er doorgaans op dat investeerders bereid zijn hun posities van de hand te doen en eventuele verliezen te incasseren. Deze trend, in combinatie met de afname van actieve adressen, versterkt het beeld van een bearish marktsentiment rond XRP.
Afname in netwerkgroei
De netwerkgroei van XRP toont ook een neerwaartse trend in de afgelopen weken. Deze indicator meet het aantal nieuwe adressen dat binnen een bepaalde periode aan een blockchain-netwerk wordt toegevoegd, bijvoorbeeld een dag, week of maand. Na de uitspraak van Torres op 13 juli, was er een opmerkelijke stijging te zien, maar sindsdien is de netwerkgroei afgenomen.
Een belangrijke factor die de waarde van een cryptocurrency beïnvloedt, is het gebruik en de acceptatie ervan. Wanneer er minder nieuwe adressen en daardoor minder nieuwe gebruikers bijkomen, wijst dit op een stagnerende of zelfs krimpende netwerkgroei. Dit kan wijzen op een verminderde vraag en bijgevolg een lagere prijs van de cryptocurrency.
Conclusie
Op basis van de besproken data lijkt de korte termijn vooruitzicht voor XRP niet rooskleurig. Alle aangehaalde indicatoren signaleren een afname in activiteit en vertrouwen, wat kan leiden tot een verminderde vraag en potentieel een daling in de prijs van XRP. Het heersende marktsentiment lijkt derhalve bearish te zijn.
Gratis 10 euro aan Crypto
Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.
Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.
Het bericht Deze Drie XRP-Indicatoren Signalen Verdere Koersdaling verscheen eerst op Newsbit.