Het grote geld van Silicon Valley weet Bitcoin en Ethereum weer te vinden. Investeerder Peter Thiel heeft via zijn fonds Founder Fund 200 miljoen dollar geïnvesteerd.

Reuters schrijft dat het fonds vorig jaar in de late zomer begon met het investeren van een totaalbedrag van 200 miljoen dollar. De ene helft van dit bedrag werd in Bitcoin gestoken, de andere in Ethereum.

Peter Thiel en institutionele investeerders

Peter Thiel is een van de oprichters van PayPal en Palantir, en hij is altijd al positief geweest over Bitcoin. Hij beschouwt het als een waardeopslag zoals goud en een hedge tegen het monetaire beleid van centrale banken. Deze affiniteit met cryptocurrency komt overeen met Thiel’s interesse in libertarisme, een kleine overheid en technologische innovatie.

Het grotere plaatje is dat institutionele beleggers altijd geloof hebben gehouden in Bitcoin en Ethereum. In de zomer van 2023 was er namelijk nog geen Bitcoin ETF en zag de koers er helemaal niet zo rooskleurig uit als nu.

200 miljoen dollar voor de koersstijging

Hieronder de koers van Ethereum om te illustreren dat de echte stijging pas vlak voor de winter begon.

De markt was eigenlijk nog steeds zijn eigen wonden aan het likken. De koersen hebben langer dan een half jaar nodig gehad om te herstellen van de val van FTX. Peter Thiel heeft volgens Reuters mooi om deze chaos heen geïnvesteerd.

Founders Fund begon in 2014 agressief Bitcoin te kopen en verkocht vóór de ineenstorting van de markt in 2022, waarmee ze ongeveer 1,8 miljard dollar winst behaalden. Vorige zomer begon het fonds opnieuw Bitcoin en Ethereum te kopen, ze begonnen hiermee toen de koersen respectievelijk onder de 30.000 euro en 1.500 euro lagen. De gemiddelde prijs van die aankopen is niet bekend.

The post Deze investeerder kocht vlak voor de stijging voor 200 miljoen dollar Bitcoin en Ethereum appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!