Dit computerspel heeft gratis bitcoin (BTC) verstopt

Neil Collier uit California werkt momenteel aan een zogenaamde indie game en ter promotie van zijn nieuwe computerspel en van cryptocurrency, heeft hij een bitcoin (BTC) in het spel verstopt.

Het spel, genaamd “Who stole my beard?,” lanceert 2 augustus op het populaire PC platform Steam van Valve. De indie game wordt als volgt beschreven:

“Je baard is gestolen! Jij en je trouwe hond Leo moeten de mensen en plaatsen van Beardsville onderzoeken om de misdaad op te lossen. Ontdek samenzweringen, vind nieuwe baarden en vergeet niet boodschappen te doen in dit charmante stadje met baardelijke intriges.”

Het spel bevat 12 “stukjes papier” met elk een woord die samen de zogeheten seed phrase van een Electrum wallet bevatten. Een seed phrase is een soort wachtwoord bestaande uit een reeks willekeurige woorden.

De eerst persoon die het wachtwoord uitvindt krijgt toegang tot de wallet en daarmee de bitcoin. Het is echter onduidelijk of Collier een hele bitcoin in het spel heeft gestopt, momenteel $38.000 waard, of slechts een fractie. Op Reddit geeft de ontwikkelaar iets meer context:

“Ik ben ongeveer een jaar geleden geconverteerd naar Bitcoin en ik ben er dol op. Dus in het spel kun je 12 stukjes papier vinden met elk 1 woord erop… die samen de seed phrase vormen voor een Electrum wallet met echte Bitcoin erin voor de gelukkige eerste persoon om te openen. Alles om het bewustzijn van Bitcoin te vergroten (en mijn passieproject te promoten).”

Iemand vroeg de ontwikkelaar of het ook mogelijk is om met bitcoin het spel te kopen. Collier geeft toe dat hij daar helemaal niet aan dacht, maar dat nu alsnog mogelijk wil maken. Het is overigens niet de eerste keer dat iemand bitcoin verstopt heeft in een computerspel. In 2018 verstopte John Creasy van Hackernoon 0,004 BTC in het populaire spel “No Man’s Sky.”

The post Analyse: Dit computerspel heeft gratis bitcoin (BTC) verstopt
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht