De bullrun is in volle gang en de koersen gaan op en neer. Ondanks alle hype en misère, blijft het rustig boven aan de voedselketen. Bitcoin en Ethereum zijn zoals altijd de meest waarde volle munten. In dit artikel gaan we het hebben over Ethereum, en wat je kan verwachten op de korte termijn.
We gaan niet alleen in op de bullish ontwikkelingen, er is ook iets zorgwekkends aan de hand.
Transactiekosten Ethereum dalen
Ethereum concurreert met Solana, Cardano en vele andere uitdagers om bedrijven. Met bedrijven bedoelen decentrale beurzen, defi-platformen, smart contracs, metaverses, NFT’s-aanbieders en tweede lagen.
Je zou zeggen, kies lekker voor Ethereum, dat is de grootste blockchain en is daarom betrouwbaar. Maar bij de keuze voor een blockchain is het ook belangrijk dat transacties snel en goedkoop zijn. Lange tijd liep Ethereum achter op haar concurrenten, maar op 13 maart is daar verandering in gekomen.
Toen is de upgrade Dencun gelanceerd op het netwerk van Ethereum. We gaan je niet vervelen met de technische details, maar weet dat dit heeft gezorgd voor vooral goedkopere transacties.
Hier zullen op korte termijn vooral de tweede laagprotocollen van profiteren (zoals Matic), en dit zorgt er weer voor dat Ethereum een populaire blockchain blijft.
Ethereum ETF heeft kans van 85%
Verschillende Wall Street bedrijven willen een Ethereum ETF lanceren. De vermogensgigant BlackRock is hier een van. Dat betekent dat de kans dat er een Ethereum ETF komt, reëel is. BlackRock heeft namelijk een dikke vinger in de pap, ze kennen genoeg regelgevers om dit voor elkaar te krijgen.
Een analyse van My Betting Edge voorspelt een kans van maar liefst 85% dat deze ETF’s in mei groen licht zullen krijgen van de Amerikaanse financiële waakhond de SEC. SEC staat overigens voor Security’s and Exchange Commission, zij gaan over het handhaven van de regels voor security’s. Een Ethereum ETF zou wettelijk gezien een security zijn.
SEC onderzoekt Ethereum tijdens bull run
In het verlengde daarvan, de SEC beargumenteert dat niet alleen de ETF een security is, maar ze onderzoeken of Ethereum zelf een security is.
Als uit het onderzoek blijkt dat Ethereum een security is, dan is de kans op een ETF klein. Ook moet ether dan voldoen aan allemaal regels en wetten en kan dit een precedent scheppen voor andere crypto’s.
Belangrijke spelers in de cryptowereld zijn het niet eens met de SEC. Zij vinden dat Ethereum geen security is, maar eerder een grondstof (commodity).
De classificatie van Ethereum als een “commodity” heeft grote gevolgen. In tegenstelling tot security’s, die onder toezicht staan van de SEC, vallen grondstoffen onder de jurisdictie van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).
Dit verschil in toezicht heeft belangrijke implicaties voor de veiligheid en regulering van Ethereum. De CFTC heeft een bewezen track record in het reguleren van complexe financiële instrumenten, terwijl de SEC juist veel kritiek krijgt voor haar overijverige handhaving van effectenwetgeving op crypto.
The post Dit is wat je kan verwachten van Ethereum tijdens de bull run appeared first on BLOX | Nieuws.