Een durfkapitalist, die de crypto-bodem van november 2022 correct voorspelde, is van mening dat de huidige crisis in de Amerikaanse bankensector gunstig is voor de vooruitzichten van de cryptomarkt.

In een lange Twitter-thread vertelde Placeholder-partner Chris Burniske zijn 257.500 volgers dat de bankencrisis waarschijnlijk zal leiden tot desinflatie in plaats van hyperinflatie. Hij vervolgde met stellen dat het Bank Term Funding Program (BTFP) van de Federal Reserve, dat tot doel heeft banken in moeilijkheden te voorzien van liquiditeit, niet dezelfde impact hebben als de fiscale stimulans die rechtstreeks aan Amerikaanse burgers gegeven werd op het hoogtepunt van de Covid-19-pandemie. Hij zei het volgende:

“De huidige bankencrisis is bullish voor crypto op de lange termijn. Op korte termijn bevinden we ons waarschijnlijk in het oog van de storm, dus verwacht volatiliteit, maar de bankencrisis is veroorzaakt door het monetaire beleid (te veel, te snelle renteverhogingen) en zal worden ‘opgelost’ door het monetaire beleid.

Deze bankencrisis leidt volgens mij ook eerder tot desinflatie dan tot hyperinflatie. Krediet droogt op. BTFP is niet hetzelfde als ‘stimmies’ – stimmies gingen rechtstreeks naar de consumentenuitgaven, terwijl BTFP bankbalansen ondersteunt die daar waarschijnlijk gewoon zullen blijven.”

Burniske zei dat de resulterende desinflatie de Federal Reserve zal stimuleren om de rentetarieven te verlagen. Volgens Burniske zal de Fed-spil waarschijnlijk resulteren in de heropleving van crypto. Hij gaf het onderstaande aan:

“Maar desinflatie zal de Fed en andere centrale banken dekking geven voor lagere tarieven, en dat zal lucht terugblazen in het vuur van groeiaandelen en crypto.”

Volgens de Placeholder-manager ziet hij de Fed en andere centrale banken al dit jaar de rentetarieven verlagen. Hij beschreef het als volgt:

“De Fed en andere centrale banken zullen de rente verlagen, misschien zelfs dit jaar, zoals de markt nu anticipeert, waardoor bestaande obligaties zich kunnen herstellen en voila, banken die het momenteel moeilijk hebben, zullen weer ‘gezonde’ balansen hebben.”

Burniske sloot tevens af met aangegeven dat hij optimistisch is over blockchain en crypto, ongeacht het macro-economische landschap:

“Ik ben net zo long in crypto als ik ooit ben geweest – blockchains zijn kritieke infrastructuur die oplossingen bieden voor de problemen waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd, inclusief AI. Als soort vinden we uiteindelijk onze weg, al ligt de wandeling vol met stokken en stenen. Als je omhoog kijkt, zie je blauwe luchten.”

Het bericht Dit kan cryptomarkt doen ontvlammen, volgens durfkapitalist verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!