De laatste weken is iedereen in cryptoland in de ban van de nieuwe cryptowet in de Verenigde Staten. Deze cryptowet is onderdeel van een groots infrastructuurplan, goed voor 1 biljoen dollar aan investeringen. Maar hoe komt de VS aan dit geld? Via belastingen natuurlijk! En een groot deel moet worden opgehaald bij cryptocurrencybrokers.
Wat zijn brokers?
Het grote probleem voor de industrie met de nieuwe wet is de brede definitie van de term “broker” die momenteel wordt aangehouden. In de huidige bewoordingen gaat het om iedere partij die cryptocurrency transacties faciliteert namens een ander persoon.
Wat betekent dat miners en softwareontwikkelaars in theorie ook onder de wet vallen. Dat hoeft niet te betekenen dat rechters het op dezelfde manier interpreteren. Maar het laat de mogelijkheid tot die interpretatie wel open en dat kan gevaarlijk zijn. Senatoren Pat Toomey en Cynthia Lummis hebben de afgelopen periode tevergeefs geprobeerd om de definitie te versmallen om in ieder geval partijen die nooit fondsen van klanten beheren uit te sluiten. Tot nog toe is ze dat helaas niet gelukt.
Het grote politieke moment van Bitcoin en de industrie
Senator Richard Shelby is er gisteren persoonlijk verantwoordelijk voor geworden dat de aanpassingen van Toomey en Lummis de eindstreep niet haalden. Wat betekent dat partijen die transacties faciliteren die boven de 10.000 dollar uitkomen binnenkort mogelijk de plicht hebben om de persoonsgegevens van de gebruikers in kwestie te verzamelen. Voor miners is dat uiteraard onmogelijk, maar ook voor wallet providers is dat een meer dan lastige opgave.
Interessant aan het hele circus is dat inmiddels duidelijk is dat de politiek Bitcoin en de rest van de industrie serieus neemt. Waar we jarenlang moesten vrezen voor de reactie van overheden op een digitale munt die mogelijk het einde van hun monopolie op de geldpers betekent, lijkt de reactie nu alleszins mee te vallen. Er zijn zelfs steeds meer politici die zich uitspreken voor Bitcoin en de voordelen ervan inzien.
Buiten al het slechte nieuws van de nieuwe wetgeving om is dat groot nieuws en goed nieuws. Amerikaanse senatoren die lobbyen voor Bitcoin omdat ze het belangrijk achten voor de ontwikkeling van ondernemerschap en innovatie in Amerika. De kans op een verbod wordt op deze manier steeds kleiner en je komt er als politicus bijna niet meer mee weg om geen mening over Bitcoin te hebben.
Meningen over nieuwe wetgeving zijn verdeeld
Hoewel de bepaling door het Huis van Afgevaardigden nog kan worden afgewezen, lijkt de kans op succes klein. Wat betekent dat de wet er waarschijnlijk doorheen komt. Wat door velen als een slechte ontwikkeling wordt gezien, valt niet bij iedereen verkeerd. Accountant Eric Pierre geeft bijvoorbeeld aan dat de nieuwe wetgeving voor opheldering kan zorgen ten aanzien van de onduidelijke boekhoudkundige regels voor cryptocurrency’s.
As Wall Street gets more comfortable with the regulatory framework governing #bitcoin and #crypto assets in general, institutional adoption of BTC is going to accelerate. https://t.co/nypPEs1D2u
— Michael Saylor (@michael_saylor) August 4, 2021
Iemand anders die blij is met de komst van juridische duidelijkheid voor Bitcoin is Michael Saylor. De CEO van MicroStrategy heeft zowel met zijn bedrijf als persoonlijk groots ingezet op bitcoin. Rechtszekerheid rondom de industrie maakt het volgens Saylor makkelijker voor Wall Street om in te stappen. Hij ziet het dan ook als een kans om de institutionele adoptie in een stroomversnelling te brengen.
Coinbase CEO Brian Armstrong heeft een dubbel gevoel bij de wetgeving. Armstrong noemt de introductie van nieuwe regels een “geweldig idee” voor bedrijven uit de financiële sector, maar ziet ook de negatieve kant. “De cryptowet kan een onmetelijke negatieve impact hebben op crypto in de Verenigde Staten en bedrijven het land uitjagen.”
The post Dit moet je weten over de nieuwe cryptowet in de Verenigde Staten appeared first on BTC Direct | Nieuws.